En Sıcak Konular

Rektörden Teziç'e tepki

0 0 0000 00:00 tsi
Rektörden Teziç'e tepki Sabancı Üniversitesi Rektörü Terzioğlu, Rektörler Komitesi'nin bildirisine karşı çıktı. Terzioğlu, üniversitelerin kurumsal olarak bir siyasi görüşe taraf olmaması gerektiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, üniversitenin kurum içi web sitesinde yaptığı açıklamada, önceki gün toplanan Rektörler Komitesi'nin açıkladığı duyurunun bazı açılardan yanlış algılandığını söyledi. Üniversitelerin bir taraf gibi gösterilerek siyasi tartışmaların içine çekilmesinin kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Terzioğlu, Rektörler Komitesi duyurusunda cumhurbaşkanlığı seçimi oturumunda aranacak toplantı yeter sayısıyla ilgili bir sayı bulunmadığını belirtti.
Bu arada Sabancı Üniversitesi ile Bilgi Üniversitesi'nin önceki günkü Rektörler Komitesi toplantısında ne rektör ne de rektör yardımcısı düzeyinde temsil edidiği ortaya çıktı.
Rektörler Komitesi toplantısına katılamadığını belirten Tosun Terzioğlu, basında yer alan haberlerin bazı açılardan yanlış algılandığını savunarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Üniversite öğretim elemanları YÖK Kanunu'nun 59. maddesine göre siyasi partilere üye olabilirler. Ancak rektörler, enstitü müdürleri, bölüm başkanları ve bunların yardımcıları gibi yönetici konumunda olanlar hiçbir siyasi partiye üye olamazlar. Dolayısıyla bu maddenin bir yorumu da üniversitelerin kurumsal olarak bir siyasi görüşe taraf olmamasıdır.
Üniversitelerimizin bir taraf gibi gösterilerek, siyasi tartışmalar içine çekilmesi tarihimizdeki örneklerinden de görüleceği gibi kimseye fayda sağlamaz. Buna karşın akademik özgürlük anlayışımız gereği ve doğal olarak üniversitemiz öğretim elemanları, çalışanlarımız, öğrencilerimiz, farklı düşünce ve siyasi görüşe sahip olabilirler ve bu görüşlerini değişik platformlarda özgürce ifade edebilirler."
Terzioğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in "Cumhurbaşkanlığı seçimi oturumu için 367 üyenin bulunması şart" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak da, "Kamuoyuna yansıyan açıklamalardan yanlış anlaşılan bir başka konu da, Anayasa'nın 102. maddesindeki 'nitelikli toplantı ve karar yeter sayısı'dır. YÖK'ün resmi web sitesinde yer alan Rektörler Komitesi duyurusunda da görüleceği gibi bu konuda herhangi bir sayı dile getirilmemiştir" dedi.

Haber7



Bu haber 234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs