En Sıcak Konular

Hidayet'in sözleri Başbakan'ı da güldürdü

13 Eylül 2010 20:22 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya 2.'si olan Basketbol Milli Takımı'nı kabul etti. Başbakan Erdoğan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e başarılarından dolayı 28 milyon liralık çek verdi.

Başbakan Erdoğan, Dünya 2. olan Basketbol Takımı'nın Başbakanlık'ta kabul etti. Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, basket takımın kendilerine tarihlerinde bir ilk yaşattıkları teşekkür etti. Takımının kendilerinin gurur abidesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, bütün müsabakalarda halkoylamasından yanlarında olamadıklarını kaydetti. Marifetin iltifata tabii olduğunu kaydeden Erdoğan, "İltifatı olmayan marifet kayıptır derler." dedi.

Bakanlar Kurulu'ndaki bakanların kendisine selamları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Hepisinin ifadesi şudur. 12 Dev Adam Dünya Şampiyonu olamadı ama gönüllerin şampiyonu oldu." dediklerini aktardı.

Milli Takımdaki bütün oyunculara 1.5 milyon TL vermeyi önceden kararlaştırıldığını, bunun toplamı 28 milyon TL'lik çeki federasyon başkanına vereceğini kaydetti. Erdoğan, bu tür organizasyonlar için yasayla belirlenmiş olan 500 altın vereceklerini, bunu da evli olanların hanımlarıyla paylaşabileceklerini ifade etti.

Milli Takımın Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Başbakan Erdoğan'a oyuncuların imzalı fotoğraflarını hediye etti. Milli Takım Koçu Tanjeviç ise Başbakan Erdoğan'a şampiyonada verilen altın, gümüş ve bronz madalyalardan hediye etti.

Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, Erdoğan'ın kendilerine her zaman destek verdiklerini belirterek, "Buraya şampiyon olarak gelmek isterdik" dedi. Türkoğlu, kendileri için manevi destekleri için teşekkür ederek, "Maddiyat bizim için her zaman ikinci planda olmuştur. Ama desteklerin de gelmesini bekliyoruz." dedi. Hidayet'in bu sözleri üzerine başbakan erdoğan dahil salonda bulunanlar gülmeye başladı. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'de final maçında yaşanan olaylardan dolayı Başbakan Erdoğan'dan özür diledi.

Bilindiği gibi Türkiye-ABD maçının ardından düzenlenen madalya töreninde ABD'nin şampiyonluk madalyalarını veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile, Litvanya'nın bronz madalyasını veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tribünlerden tepki almış ve yuhalanmıştı.



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,409 µs