En Sıcak Konular

HSYK üyeliğine bir aday daha...

13 Eylül 2010 17:05 tsi
Bursa Adliye Sarayı'nda Görevli Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, HSYK üyeliğine Aday Olduğunu Açıkladı.

Yargı Reformu Başta Olmak Üzere Toplumu Yakından İlgilendiren Değişikliklerin Yer Aldığı Anayasa Paketinin Halktan Onay Almasının Ardından Hakim ve Savcıları, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyeliği Heyecanı Sardı.

Yargı reformu başta olmak üzere toplumu yakından ilgilendiren değişikliklerin yer aldığı anayasa paketinin halktan onay almasının ardından hakim ve savcıları, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği heyecanı sardı.

Bursa Adliye Sarayı'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, HSYK üyeliğine aday olduğunu açıkladı. 16 yıllık Cumhuriyet Savcısı, 6 yıldır da birinci sınıf savcı olarak görev yapan bir çocuk babası Özgür Katip Kaya, HSYK üyelik adaylığını adliye bahçesinde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Savcı Kaya, "Birinci sınıf adalet hizmeti için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine adayım. Kişisel olarak benimsediğim, bugüne kadar uyguladığım, HSYK üye seçildiğim takdirde mesleki görev süresince bağımsız ve tarafsız olacağım." dedi. Referandum sonucunun 'Evet' çıkmasının ardından yasaların kendisine verdiği demokratik hakkımı kullanarak HSYK üyeliğine aday olduğunu belirten Kaya, meslektaşlarını her türlü baskıya, iftiraya ve haksız uygulamalara karşı koruyacağını söyledi.

Sürekli kendilerini rahatsız eden kararname ile ilgili mutlaka kurallara uygun hale getirilmesi için çalışacaklarına dikkat çeken Kaya, şunları söyledi: "Meslektaşlar arasında en fazla eleştiriye konu olan not ve terfi sistemi mutlaka düzeltilecektir. Ayrıca bizimle birlikte fedakarlıkla çalışan adliye mensupların haklarını, kendi haklarımız gibi koruyacağız. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) en kısa zamanda bunun ilkelerine belirleyecek. Bu demokratik bir yarıştır. Herhangi bir sınırlama yoktur. Türkiye de ilk kez yaşanan bir durumdur. Bu hakkı ilk kullananlardan olmak istiyorum. Avrupa bunu çoktan halletmiştir. Türkiye bunu neden yapmasın? Zaten sürekli kafamızda olan bir şeydi. Ayrıca güzel bir uygulama. Türkiye'de güzel şeylere ihtiyaç vardır, insanı mutlu etmek gerekir. Bazen Ankara'ya ulaşamıyoruz, kendimizi ifade edemiyoruz. Sıkıntılar yaşanıyor. Ankara'ya ulaşmak için tanıdık vasıtası ile gitmek gerekiyor. Bunların hepsi ortadan kalkacaktır. Adliye bizi seçenler hesap soracak hale gelmiştir. Tüm arkadaşlara başarılar dilerim."

Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya hakkında 'görevi ihmal etmek' iddiasıyla Adalet Bakanlığı müfettişlerinin soruşturmasına tabi tutulduğu iddia edildi. Savcı Kaya'nın, soruşturma sonrası hakkında açılan davadan beraat ettiği belirtildi.

CİHAN

 



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,917 µs