En Sıcak Konular

'Bahçeli yüzde 1 oy dahi alamaz'

13 Eylül 2010 16:09 tsi
"Referandumda tabanın MHP yönetimine büyük bir tokat attığını" söyledi ve Bahçeli'ye seslendi...

 
MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, referandumda tabanınMHPyönetimine büyük bir tokat attığını belirterek, "Ben Sayın Devlet Bahçeli'nin görevi bırakmasını bekliyorum." dedi. Bıçakçıoğlu, referandum öncesinde 'evet' oylarının yüzde 55-60 arasında çıkmasını beklediğini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir paranoyanın etrafında dönüp durduğunu ileri süren Bıçakçıoğlu, dün yaptığı açıklamadan da Bahçeli'nin referandum sonuçlarını iyi analiz edemediğinin görüldüğüne işaret etti. Son 10 yılda MHP'nin asli ideolojisi ile oynandığı iddiasını tekrarlayan Bıçakçıoğlu, yapılması gerekenin, MHP'nin asli ideolojisine biran önce dönmesi olduğunun altını çizdi.

Ülkücülerin son birkaç seçimdir MHP'ye oy vermediğini ifade eden Bıçakçıoğlu, "Maalesef bugün Ülkücülerin yüzde 80'i MHP'de değil, MHP'yi yönetenlerin de yüzde 80'i Ülkücü değil. Sayın Bahçeli geçmişte Ülkücülere söven ne kadar insan varsa onları parti yönetimine aldı ama Ülkücülerle tokalaşmadı, onların derdiyle ilgilenmedi." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, referandum sürecinde idam edilen Ülkücü gençlerden Mustafa Pehlivanoğlu'nu anmasını kendilerini memnun ettiğini hatırlatan Bıçakçıoğlu, şöyle devam etti: "Ama Sayın Bahçeli buna tepki gösterdi. Başbakan bunda samimi miydi, oy için mi yaptı bilemeyiz ama o isimleri zikretmesi bile bizi memnun etmiştir. Çünkü 12 Eylül'ün gerçek mağdurlarının Ülkücüler olduğu görüldü. Ümraniye'de 5 ülkücü işçiyi işkenceyle şehit edenler aftan yararlanıp sokakta gezerken, 1989 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde 8 askerimizi şehit edenlerin aftan yararlanıp dışarı çıkarken, 30 yıldır hala ceza evinde yatan ülkücü olduğunu tüm Türkiye öğrendi."

"12 EYLÜL HUKUKUNUN VERDİĞİ KARARLAR YOK SAYILMALI"

Başbakan'ın samimiyetini bundan sonra göreceklerini dile getiren Orhan Bıçakçıoğlu, beklentilerini şöyle dile getirdi: "Bizim AK Parti'den beklentimiz, en kısa zamanda12 Eylül1980 döneminde, 12 Eylül hukukunun, sıkı yönetim mahkemelerinin sağına soluna bakınmadan verdiği bütün kararların sonuçlarıyla beraber yok hükmünde olduğunu sağlayacak bir kanuni düzenleme yapmasıdır. 12 Eylül döneminde sorgu sual yapılmadan vatandaşlıktan, üniversiteden, mesleğinden atılan, tutuklanan, ceza alan, cezasını almış yatmış çıkmış, her yerde sıkı yönetimin ve 12 Eylül sürecinin vermiş olduğu bütün mahkeme kararlarının yok hükmünde olduğuna dair bir kanun çıkartıp, 12 Eylül mağdurlarının hakkını teslim etmesini Sayın Başbakan'dan Ülkücüler olarak bekliyoruz."

"BAHÇELİ BAŞKA PARTİ KURSA YÜZDE 1 DAHİ OY ALAMAZ"

12 Eylül döneminde 9 yıl ceza evinde yatmış, işkencelerde 18 dişi kırılmış bir Ülkücü olarak partisinin hala MHP olduğunun altını çizen Bıçakçıoğlu, partisinden beklentisini de Türk-İslam ülküsüne, Türk milliyetçiliği ideolojisine sahip çıkarak, halkla kucaklaşması, halkın değerlerine sırt değil yüzünü dönmesi olarak ifade etti.

Bahçeli'nin, kendisini 'ölene kadar genel başkan' ilan ettiğini söyleyen Bıçakçıoğlu, "Allah kendisine uzun ömür versin. Ama şu da bir gerçek ki MHP ismi olmadan Sayın Bahçeli bir hiç, gidip başka parti kursa yüzde 1 dahi oy alamaz. MHP'nin geçmiş misyonunu, o gücünü maalesef bu şekilde harcıyor... Sayın Bahçeli halk nezdinde 2002 Kasım seçimlerinde 'istifa ettim' diyerek bir prestij sağlamıştı. İstifa etmediğini, biz onun o makamı bırakmayacağını biliyorduk. Ayak oyunları ve seçtiği delegelerle tekrar genel başkanlığa döndü. Ama halk nezdindeki itibarını büyük ölçüde tüketti." diye konuştu.

"BÖLÜNME PARANOYASINA KENDİNİ KAPTIRMIŞ"

Devlet Bahçeli'nin görevi bırakmasını beklediğini belirten Bıçakçıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sayın Genel Başkan beş seçim, bir de referandum altı, hep aynı nakaratı yaptı, hep aynı sözleri söyledi. Bütün sözlerini alın üst üste koyun; 'Apo, PKK, bölünme, ülke parçalanıyor' beş seçimdir söylediği şey bu. Sayın Bahçeli'nin söylediği sözler maalesef toplumda karşılık bulmuyor. Acaba Sayın Bahçeli, temcit pilavı gibi aynı şeyleri söyleye söyleye bir beş seçim daha mı bekleyecek? Bir bölünme paranoyasına kendini kaptırmış, bu paranoya ile devamlı bir korkuyla siyaset yapmaya çalışıyor. Ama bu, halk nezdinde prim bulmuyor."

Devlet Bahçeli'nin referandum sonuçlarını iyi okumasını isteyen Bıçakçıoğlu, "Ege ve Akdeniz'in ikinci bandında alacağı yüzde 15-20 oy MHP'yi iktidara taşımaz. Ülkücüler de şunu biliyor ki MHP iktidar olamadıktan sonra oyu yüzde 15 olsa ne olur, 16 olsa ne olur, barajın altında kalsa ne olur. Zaten genel başkanın iktidara gelmek gibi bir niyeti de yok. İktidar olmak isteyen insan önünde 1,5 sene varken 3 Kasım 2002'de seçime gitmezdi. Bu ülkenin meselelerine çare bulmaya çalışırdı. Sıkıştığı zamanerken seçimlafını ortaya atıp gündemi değiştirmek istiyor ama bu da görüldüğü gibi herhangi bir kıymeti harbiyesi olmayan bir laf olarak unutulur." dedi.

"BAHÇELİ'YE GÖREVİ BIRAKTIRMAZLAR"

Orhan Bıçakçıoğlu, önümüzdeki günlerde MHP'de değişim yönünde bir hareketlilik olup olmayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: "MHP her zaman hareketli bir partidir, isminde de hareket var zaten. Fakat MHP'nin üstündeki maalesef hareket alanını daraltmaktadır. Son üç genel kurulda MHP yönetimi ve MHP'nin akar organını oluşturan MKYK hepsinde de sil baştan yapılarak Ülkücü olmayan insanlarla doldurulmuş. Bugün teşkilatların büyük bir bölümü de bu şekildedir. MHP'ye gönül vermiş, burada uzun yıllar siyaset yapmış insanların çok büyük bir kısmı partinin dışında tutulmuş, küstürülmüş ve dağıtılmıştır. Onun için MHP'de bir hareketlenme olur mu olur ama Sayın Bahçeli bırakır mı? Bıraktırmazlar. Kendisine bu görevi bıraktırmazlar. Ama bizce SayınDevlet Bahçelisiyaseten tembel bir insan. İki sene sınıfta üst üste kaldığın zaman okuldan atıyorlar. Bu beş seçimdir yeniliyor, bir de referandum altı. O hala 'ben bu okulu dışarıdan okuyacağım' diye gayret gösteriyor. Allah yolunu açık etsin." 

CİHAN



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs