En Sıcak Konular

Westerwelle'den referandum yorumu

13 Eylül 2010 14:10 tsi
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, halk oylamasının sonucunun Türkiye'nin bakış yönünün Avrupa'ya doğru olduğunu gösterdiğini belirtti.

Westerwelle, yaptığı açıklamada, referandum sonucunun Türkiye'deki güçleri, reform sürecini devam ettirmeleri yönünde cesaretlendirdiğini belirterek, “Referandumun sonucu Türkiye'nin yönünün Avrupa'ya doğru olduğunu gösterdi” dedi.

Türkiye'nin “adil, saygılı ve aynı göz hizasında davranılması hakkı” olduğunu belirten Westerwelle, tam üyelik konusunda zamanından önce söz verilmesini istemediklerini, ancak hiç kimsenin açık bir şekilde modernleşen bu önemli ülkeyi dışlamaması gerektiğini kaydetti.

Westerwelle, Türkiye'nin AB üyeliğinin mümkün olabileceğini, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini istemeyen koalisyon ortağı Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) “imtiyazlı ortaklık” talebine de karşı çıktı.

BİLDT: MEMNUNİYET VERİCİ

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise Türkiye'de oylanan anayasa değişiklik paketinden alınan seçim sonuçlarının “memnuniyet verici” olduğunu bildirdi.

Carl Bildt, seçim sonuçlarının alınmasından sonra İsveç Radyosu’na yaptığı açıklamada, Türkiye'de pazar günü halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Tam anlamıyla demokratik bir Türkiye için halkın “evet” dediğini ve bunun önemli bir adım olduğunu kaydeden Bildt, “Türk halkı, reform politikalarına devam yönünde oy kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bundan sonra yeni bir anayasa teklifi için daha fazla yüreklilik gösterebilecek” yorumunu yaptı.

Bildt, yeni anayasa ile Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyelik yönündeki çabalarını kolaylaşacağını söyledi.

İsveç'in AB'den Sorumlu Bakanı Birgitta Ohlsson da yaptığı yazılı açıklamasında, halk oylamasından alınan sonucun memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Ohlsson, “Anayasa değişikliği, Türkiye'yi AB'ye yaklaştırma konusunda büyük bir adım olabilir” görüşünü savundu.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs