flaş açıklama | " /> flaş açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Beşir Atalay'dan flaş açıklama

13 Eylül 2010 13:52 tsi
Beşir Atalay'dan flaş açıklama 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasıyla ilgili açıklamada bulundu...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adresinde, nüfus idaresinin uyarısı üzerine ilk olarak muhtar, daha sonra nüfus idaresinin isteği üzerine emniyetin kontrol yaptığını söyledi. Atalay, burada polisin bir suçu olmadığını, görevini yaptığını kaydetti.

Bakan Atalay, Başbakanlık Merkez Binası'nda referandumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atalay, eskiden seçim kurullarının muhtarlıklar kanalıyla seçmen listelerini ilan ettiklerini belirterek, seçmen listesinde ismi olmayanların başvurması durumunda, isimlerinin listeye yazıldığını hatırlattı. Yeni sistemde ise böyle bir durumun olmadığının altını çizen Atalay, adrese kayıtlı nüfus sisteminde herkesin listesinin otomatik olarak belirlendiğini vurguladı.

Atalay, Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanmamasıyla ilgili olarak şöyle dedi: "Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul'da belediye başkanı adayı olduğu 2009 yılı Ocak ayında Çankaya Nüfus İdaresi'nden adresini İstanbul Kağıthane'ye alıyor ve işlem görüyor. Nüfus idareleri, muhtarlara aylık sizin ilçenize şu kadar nakil oldu diye yazar. Mahalle muhtarlarına yazar. O mahallenin muhtarına nüfus idaresi 400 kişilik listeyi yazıyor. Sizin mahallenize 400 nakil oldu, listenizi gönderiyoruz diye yazıyor. Muhtarlar bunu denetlemek zorunda. Adresler kontrol ediliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, verilen adreste oturmuyor, başka birileri oturuyor. Muhtar geri dönüyor nüfusa. Elimizde bütün onların listeleri var. Gönderdiğiniz listeden şunlar şunlar yer alıyor. Bunun üzerine, nüfus müdürlüğü ikinci bir işlem yapar, buna mecburuz. İlgili kanun ve yönetmelik bunu gerekli görüyor. Nüfus müdürlüğü emniyetine yazıyor. Bunların kontrol edilmesi için, bir daha denetleniyor. Emniyet gidiyor. Muhtarın, burada oturmuyor dediği kişiler, burada oturmuyor diye ilçe kaymakamlığına bildiriyor."

Atalay, polisin olayda bir günahının olmadığına işaret ederek, "Polisin bir günahı yok arkadaşlar. Olay da bundan ibaret. Muhtarın haberi yok deniyor, muhtarın haberi var. Muhtarın el yazısı ile listesi var. Muhtarın ikamet eden ve etmeyenlerle ilgili el yazısı ile listesi var. Altında imzası ile bildirimi var. Kılıçdaroğlu, gösterdiği adreste hiç oturmamış. Muhtarın, nüfus idaresinin, emniyetin hiçbir suçu yok." diye konuştu.

cihan



Bu haber 1,552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs