En Sıcak Konular

Kuveytliler Türkiye'de banka peşinde

0 0 0000 00:00 tsi
Kuveytliler Türkiye'de banka peşinde Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasıl El Muhammed El Ahmed El Sabah, Kuveyt’te milyarlarca dolarlık 4 büyük proje yürüttüklerini söyledi ve Türk işadamlarının bu projelerden iş almasını istediklerini söyledi.

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) onuruna düzenlediği çalışma yemeğine katılan Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasıl El Muhammed El Ahmed El Sabah, ülkesindeki milyardolarlık projelere Türk işadamlarını da davet etti. Kuveyt Başbakanı, üçü iki devlet arasında biri de bir özel sektör şirketiyle olmak üzere dört anlaşma imzaladığını söyledi.

TİCARET ÜÇ-DÖRT KATINA ÇIKMALI:

Dün Ceylan İnter Continental Otel’indeki öğle yemeğinde konuşan Konuk Başbakan, 2 ülke arasındaki ticaretin düşüklüğünden üzüntü duyduğunu belirterek, "Ümit ederiz ki ticaretimiz kısa sürede üç, dört katına çıkar. Kuveyt şirketlerinin Türkiye’de yatırımlarını artırmalarından dolayı ben şahsen de çok mutluyum" dedi. El Sabah şöyle konuştu: "Önümüzdeki 10 yılda Kuveyt’te çok büyük yatırımlarımız olacak. Hem özel hem kamu sektörlerini bekliyoruz. Türk İşadamları’nın Kuveyt’teki bütün yatırım alanlarına girmesini istiyorum. 37 kilometrelik liman ve demiryolu projesi gibi milyarlarca dolarlık projelerde Türk yatırımcılar da olmalı. Geçen yıl Türkiye’ye 42 bin Kuveytli turist geldi. Bu yıl bu rakam daha da artacak. Türk Hava Yolları seferlerini istediğiniz kadar artırabiliriz. Ayrıca Kuveyt Hava Yolları’nın da İstanbul’a sefer yapmasını sağlayacağız. Tüm körfez ülkelerine ulaşım alternatifi olabiliriz."


hürriyet



Bu haber 250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs