En Sıcak Konular

Ak Parti'nin İzmir oylarının sırrı

13 Eylül 2010 13:21 tsi
İZMİR'de ‘evet’ oylarının beklenenin üstünde çıkmasıyla bayram eden AK Parti, başarının sırrının iletişim kanallarını iyi kullanmak olduğunu açıkladı.

AK Parti Facebook ve Twitter'ı kullandı, yüzbinlerce kişinin elektronik posta adresine mesaj gönderdi. 

Ak Parti teşkilatları, ülke genelinde ‘evet’ çıkmasının yanı sıra İzmir'de de yüzde 36 oyla bayram etti. Yerel seçime kıyasla Ak Parti'nin Bornova, Konak, Karşıyaka, Karabağlar gibi kentin en büyük metropollerinde oyunu artırdığı görüldü. Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir'de beklenenin üzerinde ‘evet’ çıkmasının nedenlerini şöyle anlattı:

“Öncelikle anayasa değişikliği paketi doğruydu. Savunduğumuz şeyde hata yoktu. Bunun üzerine iyi bir strateji kurduk. Particilik yapmadık, sadece paketi anlattı. Bunu yaparken de televizyon, radyo, gazete gibi iletişim kanallarıyla geniş kitlelere ulaştık. İnternette Facebook, Twitter'ı kullanarak gençlere mesaj verdik. Buralarda ‘Ak Parti İzmir’, ‘Ömür Kabak’ diye grup kurduk. Referandum maddelerini ekledik. Mesajlar her gün yenilendi, yorum yapmadık sadece maddeleri paylaştık. Link gönderip kulanıcıları detaylar için kendi internet sitemize yönlendirdik. Yüzbinlerce kişinin elektronik posta adresine pakete neden ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatan mesajlar gönderdik. 2.5 milyon kişinin eline üzerinde ‘neden evet’ yazılı broşür verdik.”

Kabak İzmir'de ‘hayır’ oylarının yüzde 63'te kalmasının nedenini de muhalefetin paket yerine iktidarı kötülemesi, halka umut vermemesi olarak yorumladı.

KABAK'IN İSTİFASI TALİPLİLERİ ARTIRDI

Ak Parti Genel Merkezi'nin ‘evet’lerin ‘hayır’ların gerisinde kaldığı Ege Bölgesi yönetimlerinde tasfiyeye hazırlandığı öğrenildi. Referandum öncesi “İzmir'de ‘hayır’ oyları ‘evet’ten fazla çıkarsa görevimden istifa ederim” diyen Ömür Kabak, bu hafta içinde teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le yüz yüze görüşerek, istifa dilekçesini verecek. Milletvekili olmak isteyen Kabak'ın sözünü tutacak olması kulisleri hareketlendirdi. Kimisi Genel Merkez'in Kabak'tan görevine devam etmesini isteyeceğini, böylelikle kendisinin güven tazeleyeceğini öne sürerken kimileri de boşalacak koltuğa gelecek isimleri tartışıyor.

Kabak'ın istifasının kabulü halinde yerine atanacak kişiler arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Numan Arıcı ile işadamlarından Selim Gökdemir ve Abdullah Kavuk'un adı geçiyor.

 hurriyet



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs