En Sıcak Konular

Sandıktan çıkan 'evet' Türkiye'nin ufkunu açtı

13 Eylül 2010 13:16 tsi
Darbe ve cuntalara karşı halkın özgürlüğünü genişleten referandum sandığından 'evet' çıkmasını değerlendiren Erzurum'daki sivil toplum örgüt temsilcileri, 'sandıktan çıkan 'evet'in Türkiye'nin ufkunu açtığı' görüşünde birleşti.

Referandumda yüzde 86,9 oyla 'evet' diyen Erzurumlular, statüko ve vesayet karşısında demokrasi ve özgürlüklerden yana olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sivil toplum örgüt temsilcileri, 12 Eylül'de gerçekleştirilen referandumda sandıktan çıkan yüzde 58 'evet'in milletin özgürlük, demokrasi bilincinin yansıması olduğu ortak görüşünde hemfikir.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, sandıktan çıkan 'evet'le Türkiye'nin önünün açılmış olduğunu belirterek, "Neslimizin, çocuklarımızın demokratik sistemin önü açıldı. Türkiye'nin bundan sonraki hedefi ekonomik gelişmişlikte dünyada ilk 10, Avrupa'da ise ilk 4'e girmektir. İş adamları olarak canla başta bütün çabamızı bunun için harcayacağız. Türkiye'nin bu amaca, bu sevdaya ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Sonuç bizim için sürpriz olmadı. Bir ay önceden sandıktan 'evet' oyunun yüzde 60'lara yakın çıkacağını söylemiştik. Halkın içinde olanlar için seçim sonuçlarını önceden tahmin etmek hiç de zor değildi." dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli ise herhangi bir siyasi partinin destekçisi olmaktan öte, ülkenin önünü açacağına inandıkları için referandumda 'evet' istediklerinin altını çizdi. Güvenli, "Sandıktan çıkan 'evet' oyları, inanıyoruz ki ülkemiz için hayırlı sonuç olmuştur. Ancak bundan sonra özellikle Erzurum adına Doğu Anadolu adına söylüyorum; çözülmesi gereken bir çok problem var. Bundan sonra sosyo-ekonomik sorunların çözümüne odaklanmalı. Çünkü, Doğu Anadolu, ekonomik anlamda ciddi durgunluk trendine girdi. Bütün siyasilerimize önemli görevler düşüyor . Referandumda çıkan sonuç, ülkenin demokratikleşmesi ardına sevindirici oldu. Elde edilen bu sinerji ile artık ülkenin kalkınması için zaman kaybı olmamalı." diye konuştu.

Sandıktan 'evet' oyu çıkmasını beklediklerini vurgulayan Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Dindi de "Memur Sen olarak bu süreçte üzerimize düşen çalışmayı yaptık. Bunu yaparken arzu ediyorduk ki 13 Eylül'de yeni anayasa yapılması için muhalefet ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılarak yeni anayasanın temelleri atılsın. Sonuçtan ülkemiz ve milletimiz adına mutluyuz. Ülkemiz ve milletimiz kazandı. Memleketin demokratikleşmesi, insan temel hak ve hürriyetlerinin genişletilip korunması adına büyük bir kazanç elde edildi." ifadelerini kullandı.

Sandıktan çıkan 'evet' sonucunun sevindirici olduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Fırat da, bundan sonra millete daha fazla özgürlük tanıyan sivil bir anayasa çıkartılması gerektiğine vurgu yaptı.

Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel ise referandum sonuçlarının, Türkiye'nin, demokratikleşme yolunda önünü açtığını belirtti. Temel, şöyle dedi: "Milletimiz sağduyusuyla, engin demokrasi ferasetiyle sandığa giderek demokratik hakkını kullanmıştır. Çıkan 'evet' oyları halkı hiçe sayan, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak görenlere gerekli mesajı vermiştir inşallah. Demokrasi adına, milletimiz kazandı. Artık darbe ve cuntacı yapılanmaları sona erdirip daha medeni ve demokrasiyi özümsemiş bir devlet olma yolunda atılmış olan bu adım hepimize hayırlı olsun."

cihan
 
 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs