En Sıcak Konular

CHP'liler bir türlü inanamadı!

13 Eylül 2010 12:40 tsi
Anayasa değişikliği paketiyle ilgili dün yapılan referandumda 'yüzde 58 evet' çıktı. Türkiye 12 Eylül'de yine tarihi bir gün yaşadı.

Sabah saatlerinden itibaren sandıklara koşan vatandaşlar oy verdi. CHP'de oy kullanmak için basının karşısına ilk çıkan isim Genel Sekreter Önder Sav oldu. Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda oy kullanan Sav'ın ardındanCHPeski Genel BaşkanıDeniz Baykaloy kullanmak için geldi. Fakat Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğu için bir süre oy kullanmak için bekledi. TC kimliğin gelmesiyle Baykal da oyunu kullandı. Zaman ilerledikçe kamuoyuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamadığı bilgileri gelmeye başladı. Akşama doğru ise CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamadığı ve bunun sebebinin de emniyet olduğu ileri sürüldü.

Bu doğrulama CHP'liler arasında tam anlamıyla şok etkisi yaptı. Partililer buna bir türlü inanamadı. Sürekli gazetecilere "Gerçekten Kılıçdaroğlu oy kullanamadı mı?"diye soran partililere, CHP'nin açıklaması gösterilince inanmak zorunda kaldılar. CHP'liler genel başkanlarının sorumlu olarak emniyeti göstermesine de tepkiliydi. Bu işi partililerin takip etmesi gerektiğini ifade eden CHP'liler, muhtarların görevi olan bir konuyu emniyete yüklenmesine bir anlam veremediler.

Oy kullanma işlemleri bitince sonuçlar da gelmeye başladı. Evet oyları ile hayır oyları arasındaki açının 'geniş açı'ya dönüşmesi CHP'lileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. İlk başta partililer gelen sonuçlara inanmak istemedi. Fakat bir partilinin söylediği bu sözler, aslında günün özetiydi: "Bu saatlerde parti bu kadar sessizse vardır bunda birşey."

Açılan sandıkların oranı yüzde 80'leri bulunca artık evet'ler netleşti. Oyların Türkiye haritasındaki dağılımı ise CHP'lilere derin bir nefes aldırdı. Bir partilinin söylediği "Bizim oylarda bir değişiklik yok. Yine sahil kenarında toplandı. MHP'de kayıp var" ifadeleri CHP'nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğinin de göstergesi gibiydi. Kimi partililer de "Artık bundan sonra şeriat kanunları gelir" değerlendirmelerinde bulunarak sonuçlara tepki gösterdiler.

Sonuçların netleşmesiyle birlikte CHP'deki sessizlik, partilileri de kızdırdı. Sonuçları öğrenmeye gelen partililer, daha sonra sessizlik karşısında evlerine dönmeye başladı. Partideki sessizliği ise CHPİstanbulMilletvekili Mustafa Özyürek bozdu. Genel merkez çıkışında basına konuşan Özyürek, sonuçlara saygı gösterilmesini isteyerek tablonun değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğu konusunda hala bir bilgi yoktu. İlerleyen saatlerde Kılıçdaroğlu'nun Kazan ilçesinden Ankara'ya doğru geldiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamadığı ve kayıplara karıştığı bir referandumda, CHP'lilerin gecesi aydınlığa değil karanlığa doğru yol aldı. 

CİHAN

 



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs