En Sıcak Konular

İngiltere Pakistan'daki darbeye hazırlanıyor!

13 Eylül 2010 12:28 tsi
İngiltere Pakistan'daki darbeye hazırlanıyor!
İngiliz ordusu Pakistan'da askeri darbe ihtimaline karşı tedbir alıyor; vatandaşların tahliyesi için hazırlıklara başladı.

Tarihinin en büyük sel felaketinin hemen ardından üzerinde darbe senaryoları yazılmaya başlanan Pakistan hakkında en çarpıcı iddia İngiltere'den geldi.

İngiliz Sunday Express gazetesi, İngiliz ordusunun muhtemel bir darbeye karşı tedbir aldığını, komşu Afganistan'da konuşlanmış olan özel hava komandolarının (SAS) böyle bir durumda gerçekleştirilecek tahliyeler için tatbikatlara başladığını öne dürdü.

Habere göre, İngiliz askerleri acil durumda Pakistan'daki diplomatlarını ve vatandaşlarını tahliye etmek için hemen harekete geçecek. Ayrıca İngiliz ordusunun, durumun daha da kötüye gitmesi durumunda, İslamabad'daki İngiliz büyükelçiliği personelini tahliye etmek için gereken hazırlıkları da yaptığı belirtildi.

İngiliz basınının bu iddiaları, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'nin hükümetin görev süresini tamamlayacağı ve ordunun demokratik sistemi yok etmeyi düşünmediği açıklamasından günler sonra manşete taşıması dikkat çekiyor.

"Ordu ne iktidara gelmek niyetinde ne de iktidara gelecek. Yargı da demokratik ve bağımsız" diyen Gilani, "Buna rağmen bazı insanların darbeyi tartışmakta ısrar etmesi boşuna vakit kaybıdır" şeklinde konuşmuştu.

Pakistan'da meydana gelen ve 20 milyondan fazla insanı etkileyen büyük sel felaketinin ardından hükümete yönelik tepkilerin artması bir süredir ülkede yeni bir darbe olacağı söylentilerini artırmıştı. Bu söylentiler özellikle Avrupa ve Amerikan basınında ısrarla dile getirilirken, Pakistanlı siyasiler ve komutanlar böyle bir ihtimalin varlığını yalanlıyor.

dunyabulteni



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,802 µs