En Sıcak Konular

CHP ve MHP'nin yeni korkuları

13 Eylül 2010 11:36 tsi
CHP ve MHP'nin yeni korkuları CHP'de yeni yönetimin korkusu Deniz Baykal'ın yenilginin faturasını kendilerine çıkarması. MHP'de ise tekrar barajın altına sürüklenme korkusu yaşanıyor...

Yüzde 58'lik kabul ve 77'lik katılım oranı referandumlar için bütün meşruiyet tartışmalarını bir kalemde silecek netlikte rakamlar.

Halk başta yeni bir anayasa olmak üzere büyük çaplı değişim taleplerine destek ve onay verdiğini gösterdi. Bu rüzgâr Türkiye'de değişimi arzulayanların yelkenlerini şişirdiği gibi, vatandaşın mesajını algılamakta zorlanan siyasilerden kurtulmak isteyenlere de fırsat verecek.

CHP ve MHP yüzde 42'lik hayır oyunu bölüşmekte zorlanacak. Hayır blokunun medyası, göreve yeni getirdiği Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurda kuşa yem yapmamak için aslan payını CHP'ye verecek. Nitekim CHP Parti Meclisi üyesi Hurşit Güneş, "MHP'nin bütün kaleleri yıkıldı. Yozgat, Erzurum gibi illerde hayır oyu CHP'nin doğal oyu kadar" sözleriyle paylaşımı hangi kriterlere göre yapacaklarının işaretini verdi. CHP'de yeni yönetimin korkusu Deniz Baykal'ın yenilginin faturasını kendilerine çıkarması. Gölge lider Önder Sav'ın, 'böyle bir şeye izin vermeyeceğini' beyan etmesi yüreklere düşen korkuyu gösteriyor.

MHP kaybedeceği bir kumar oynadı; bile bile lades oldu. Oylamaya sunulan maddelere hayır demek için tabanını ikna etmesi imkânsız gibiydi. Nitekim ikna edemedi. CHP ve BDP ile aynı safa düşmesini açıklayamadı. Devlet Bey, ilk düğmeyi başta yanlış iliklediği için geri de dönemedi. Partinin kadim kadrolarının uyarılarını ciddiye almak şöyle dursun, 'ülkücü eskisi' gibi hakaretlerle susturmaya çalıştı. Şimdi kırık kolla kavgayı sürdürme azminde görünüyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte yapılan yazılı açıklama 'kendini yok etme' sürecinin durmayacağını anlatıyor. CHP'liler ve Doğan medyası yazarlarından duymaya alıştığımız halkı suçlayıcı sözler sarf ediliyor. Şu cümle nedir Allah aşkına: "Başbakan Erdoğan ve AKP'nin bölücülük ve yolsuzluk siciline uygun yandaş yargı yaratma gizli amaçlarına hizmet edecek anayasa değişikliklerinin Türk milleti tarafından kabul edilmesiyle Türkiye için hayati risk ve tehlikelerle dolu karanlık bir döneme girilmiştir." MHP lideri Devlet Bahçeli, halkın ya hain ya da ahmak olduğunu düşünüyor. Bu zihniyet MHP'yi tekrar barajın altına sürükler.

BDP ise kazandığını zannederken kaybetti. Hayır diyemeyeceği ve tabanını ikna edemeyeceği için boykota yöneldi. Boykotu terör örgütünün tehditleri sayesinde nisbeten uyguladı. Ama bu, sonuca etki edemeyen, 'evet'i engelleyemeyen bir tercih haline geldi. Sandığa gidebilenlerin baskın 'evet'i ise ipotek konulan iradenin tercihini yansıtıyordu. Halka rağmenci ve vesayetçi yapı tescillendi. Serbest bir seçimde boykotunun ölçüsü ne olurdu, hepimiz biliyoruz.

Samanyoluhaber



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs