En Sıcak Konular

Tehditler halkı korkutamadı

13 Eylül 2010 11:07 tsi
Referandumun sağlıklı bir şekilde geçmesi için ülke genelinde alınan önlemler sonuç verdi. Referandumu boykot etmek isteyenler emellerine ulaşamadı. Millet, bütün tehditlere rağmen sandık başına gitti.

Sonucu merakla beklenen referandum ülke genelinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Mersin'de bütün tehditlere rağmen vatandaşlar sandık başına giderek oyunu kullandı. Kentte polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı mahallelerde polis, vatandaşlara nezaret etti. Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na gelen küçük bir grup, vatandaşlar oy kullandığı sırada molotof kokteyli attı. Gruptakiler ayrıca okul önünde bulunan kamyonet ile otomobile de molotof kokteyli attı, bir ekmek satış kulübesine de zarar vererek kaçtı. Otomobilin sürücüsü Hamza Kumru, aracın içindeki çocuğunu son anda kurtardığını anlattı. İtfaiyenin müdahale ederek söndürdüğü araçlardan biri kullanılamaz hale geldi.

Şanlıurfa'da ise BDP'li milletvekilinin tartıştığı bir sandık başkanı darp edildi. Direkli İlköğretim Okulu'na giden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve beraberindeki bir grup partili, 1088 No'lu sandık başkanı İbrahim Halil Ö. ile, 'başkasının yerine oy kullandırıldığı' iddiasıyla ilgili tartıştı. Büyüyen tartışmada, sandık başkanı İbrahim Halil Ö. darp edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, milletvekilinin yanında gelen grup, sandığı parçalayarak pencereden aşağı attı. Sandık başkanı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bölgeye sevk edilen Çevik Kuvvet ekibi, okul bahçesi ve etrafında yoğun güvenlik önlemi aldı, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SANDIK BAŞINDA FİŞLEME yapan şahıs gözaltına alındı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Konak Mahallesi'nde bulunan Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) oy kullanan vatandaşların isimlerini sandık başında bir kâğıda yazan M.A., gözaltına alındı. M.A., ifadesi alınmak üzere ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana'da ise vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren halkoylaması için sandık başına gitti. Vatandaşların huzur içinde sandık başına gitmesi için üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. Dağlıoğlu ve Şakirpaşa gibi bazı mahallelerde BDP'nin seçmenleri sandık başına gitmemesi için tehdit ettiği öne sürüldü. Okul önlerinde biriken BDP'lilerin, oy kullanmaya gelen vatandaşları tek tek takip ettikleri iddia edildi. Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'nun bahçesinde toplanan BDP'liler polis tarafından dışarıya çıkartıldı. Ana caddelerde toplanan gruplar dağıtıldı.

Eskortluk yapan askerî araca roketatarlı saldırı

Hakkari'de oy sandıklarını taşıyan aracın güvenliğini sağlayan askerî araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, oy sandıklarını kent merkezine getiren araçlara eşlik eden askerî araca, Ağaçdibi köyü yakınlarında taciz ateşi açıldı. Açılan ateş sonucunda 1 er hafif yaralandı. Yaralı er, Hakkari Askerî Hastanesi'ne kaldırıldı.

Türkiye genelinde referandumun sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul'da bin 500'ü sivil olmak üzere 15 bin polis görev yaptı. Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda 6'sı bir okula molotofkokteyli atmak, 64'ü de vatandaşların oy kullanmasını engellemeye çalışmak suçundan 70 kişiyi gözaltına aldı. Haklarında çeşitli suçlardan dolayı arama kararı bulunan 523 kişi de oy kullanmak için gittikleri okullarda yakalandı.

Van, Hakkari ve Ağrı'da anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halkoylaması için vatandaşlar sandık başına gitti. Van'da 2000, Ağrı'da 1000, Hakkari'de de 1600 polisin görevlendirildiği bildirildi. Iğdır, Şırnak, Van, Hakkari, Mersin, Ağrı ve Mardin'de, oy kullanmak isteyen vatandaşları engellemeye çalışan ve tehdit eden 48 kişi gözaltına alındı. Şırnak'a bağlı 10 bin nüfuslu Kumçatı beldesinde referandumda sandık başına giden korucularla BDP'liler arasında kavga çıktı. Olayda biri ağır 8 BDP'li ile 10 korucu yaralandı. Askerler kavgaya karışanları birbirinden ayırmak için havaya ateş açtı. 

zaman



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs