En Sıcak Konular

Piyasalar coşacak

13 Eylül 2010 09:16 tsi
Referandumdan yüzde 50-55 civarı 'evet' oyu çıkmasını fiyatlamış olan piyasaların yüzde 58'e ulaşan 'evet' sonucundan olumlu etkilenmesi bekleniyor.

Çıkan sonucun referandumun gelecek yıl yapılacak seçimlerde tek parti hükümeti çıkması ihtimalini kuvvetlendirdiğini belirten analistler, bunun da hisse senedi, bono ve TL üzerinde alım yönünde etkisinin olacağını söylüyor. Analistlerin tahminlerine göre Borsa'nın 61.000 seviyesinin üzerine çıkması, gösterge tahvil faizinin yüzde 8 bileşik seviyelerinde seyretmesi hatta kısa süreli de olsa bu seviyenin altına inmesi, dolar/TL tarafında ise 1,50 seviyelerine hareket bekleniyor.

Ekspres Yatırım Genel Müdürü Haldun Alperat, "Piyasanın fiyatladığı 'evet' çıkmasıydı. Ama bu sonuç genel olarak politik istikrarın, AK Parti'ye güvenin devam ettiğini gösteriyor. Dışarısı bozulmazsa bu piyasa için olumlu. İMKB'de pazartesi açılış itibarıyla küçük bir ralli olur; 1 hafta 10 günlük süreçte yüzde 5'lik artı etkisi olur." dedi. Referandum sonucunun mali piyasalar açısından 2011'de yapılacak genel seçime yönelik vereceği sinyaller sebebiyle önem arz ettiğine dikkat çeken HSBC Stratejisti Fatih Keresteci de, şunları aktardı: "Sonuç, bir miktar sürpriz oldu ve evet oyları tahminlerin de üzerinde kaldı. 'Güçlü evet' olarak nitelendirilebilecek olan bu sonuç, mevcut tek parti AK Parti iktidarının süreceğine işaret ediyor. Tek parti iktidarını ekonomi açısından olumlu gören mali piyasalar bu sonucu olumlu algılayacaktır zira piyasalar zayıf bir evet (yüzde 52-53) sonucunu fiyatlıyordu. Bu nedenle mali piyasaların olumlu bir seyir izleyeceğini, küresel mali piyasalara göre daha iyimser bir trend izleyeceğini tahmin ediyorum. Hisse senedi piyasasının hatırı sayılır bir oranda değer artışı kaydedeceğini, TL'nin değer kazanacağını ve faizlerde de bir miktar düşüş olacağını öngörüyorum."

Cheuvreux ekonomisti Simon Quijano Evans da, "Bu kadar güçlü bir güvenoyu çıkması, piyasaların gelecek yılki seçimlerde tek parti hükümeti kurulacağına yönelik beklentilerini güçlendirdi. Sonuç olarak Türk hisse senetleri ve döviz güçlü seyrini sürdürecektir." diye konuştu.


Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral: İşsizlik yüzde 10'un altına düşer

Türk halkı referandumda tercihini değişim ve demokrasiden yana kullandı. Kararın sonucu siyasi parti meselesi olarak görülmemeli. Bundan sonra yapılması gereken millet olarak kardeşlik ve dayanışmanın artırılması. İş dünyasının morali önümüzdeki dönemde artacak. Sandıktan çıkan sonuç istihdamı artıracak. İstihdamdaki artış işsizlik oranlarının yüzde 10'un altına inmesi için de önemli bir eşik olacaktır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş: Ekonomik gelişme hızlanacak

Türk milleti dün gerçekleştirilen referandumda büyük sağduyu örneği göstererek tercihini ortaya koydu. Bizler iş dünyası olarak her zaman Türkiye'nin istikrarından, Türkiye'nin ekonomik gelişmesinden, zenginleşmesinden ve refahın tabana yayılmasından yana olduk. İnanıyorum ki halkımızın onayladığı bu anayasa değişiklikleriyle Türkiye sadece daha demokratik bir ülke olmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomik gelişmesi hızlanacak ve istikrarını muhafaza edecek.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner: TÜSİAD yeni anayasa istedi

Seçmen ve toplum iradesini yansıtan referandumun sonucu saygıyla karşılanmalı. TÜSİAD referandum sonucundan bağımsız olarak, Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacının canlı kalacağını pek çok kez dile getirdi. Yeni anayasa, 'tüm vatandaşlarımızın farklılıklarıyla bir arada yaşama iradesini temsil eden, ileri demokrasilere örnek teşkil edebilecek, vatandaşla iletişim gücü yüksek ve yenilikçi bir toplum sözleşmesi' niteliği taşımalı.

zaman



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,084 µs