'evet' ile rövanşı aldı | " /> 'evet' ile rövanşı aldı | "/>

En Sıcak Konular

Ülkücüler 'evet' ile rövanşı aldı

13 Eylül 2010 09:01 tsi
Ülkücüler 'evet' ile rövanşı aldı  
Ülkücüler 'evet' oyu ile 12 Eylül'de gördükleri 'insanlık dışı' işkencelerin rövanşını aldı.

MHP'nin 'hayır' kampanyasına rağmen ülkücü oyların yoğun olduğu illerde seçmenlerin darbe anayasasının değişmesine evet dediği görüldü. Bahçeli'nin memleketi Osmaniye de 'evet' dedi.

Referandumun kesin olmayan sonuçlarına göre 'evet' oyu yüzde 58, 'hayır' oyu ise yüzde 42 oranında çıktı. Bu tabloya göre, 'ülkücü vicdan' referandumda 'evet' oyu kullandı. Ülkücülerin 'evet' oyu kullanması için aslında birçok sebep peşi peşine sıralanabilir. Bunların başında, ülkücülerin 12 Eylül'de gördükleri 'insanlık dışı işkenceyle hesaplaşması' geliyor. Ayrıca paketteki hiçbir maddeyi, ülke ve partilerinin aleyhine de görmediler. Ancak asıl ayrışma noktası, ülkücü vicdanın 'sistemi' oylarken, parti yönetiminin referandumu 'AK Parti muhalifliği' olarak görmesinde yaşandı. Ayrışma da zaten bu noktada derinleşti.

Referandum sonuçları da 'tavan' ile 'ülkücü vicdan' arasındaki 'ayrışmayı' net bir şekilde ortaya koyuyor. 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimde, MHP'nin en yüksek oy aldığı illerin başında Bahçeli'nin memleketi Osmaniye (% 48,8) ve sırasıyla Kastamonu (% 49,03) ile Çankırı (% 44,05) geliyor. Referandumda, çıkan 'evet' oyları ise çok farklı bir tabloyu önümüze koyuyor. Osmaniye'de 'evet' oyları yüzde 53'e, Kastamonu'da yüzde 62,57'ye, Çankırı'da ise yüzde 77,43'e yükseliyor. Bu sonuca göre, ülkücü vicdanın 'evet' yönünde oy kullandığı da tescillenmiş oluyor. Bu durumu ortaya koyan belki de en belirgin gösterge, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin doğup büyüdüğü ilçe Bahçe'den geldi. Çünkü, referandumda Bahçe'den çıkan sonuç oldukça düşündürücüydü... Zira, Bahçeli'nin hemşehrileri, yüzde 67,81 'evet', yüzde 32,19 'hayır' dedi. Oysa MHP, 29 Mart seçimlerinde Osmaniye'nin Bahçe merkez ilçesinde 48,79 oy almıştı. Referandumun neticesi, MHP'nin 29 Mart seçimlerinde aldığı oyun çok çok altında kaldığını gösteriyor. Bir başka örnek ise Ankara'dan. Başkent'te, 'hayır cephesi'nin toplam oyu; MHP (26,9),CHP(31,5) ve DP (0,26), toplam 58,66. Buna karşın referandumda çıkan 'hayır' oyu yüzde 45.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,AnkaraAnıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandıktan sonra parti genel merkezine geçti. Sandıkların açılmaya başlamasıyla MHP'de moraller bozuldu. İlk saatlerde kimsenin ağzını bıçak açmadı. Bahçeli, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, bir yandan referandum sonuçlarına herkesin saygı duymasını isterken, diğer yandan karanlık bir tablo çıkarttı. Türk milleti tarafından kabul edilen değişikliği, 'karanlık bir döneme girildi' şeklinde yorumladı ve erken seçime gidilmesini istedi.
 

 

zaman



Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs