En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Baskı altında 'evet' dediler

13 Eylül 2010 08:07 tsi
Kılıçdaroğlu: Baskı altında 'evet' dediler

Dünkü seçimlerde oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçti ve sonucu yorumladı.. .Bu arada Kılıçdaroğlu oy kullanaması konusunda da yine birilerini suçladı..

CHP genel merkezinde referandumdan çıkan sonucu değerlendiren Kılıçdaroğlu, sonuca saygı gösterdiklerini bildirdi. Kılıçdaroğlu, yüzde 42'lik sonucun kendileri açısından güzel bir sonuç olduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu, ''Hayır çıkması için elimizden gelen gayreti gösterdik ama halkın iradesi böyle tecelli etti'' dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin referandum sürecinde hoş olmayan kampanyalar yaptığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan sonucu saygıyla karşıladıklarını belirterek, ''Referandum sürecinde halk büyük baskı altına alındı.. Türkiye sadece iki kişiden birini memnun eden kararlarla yoluna devam edemez. CHP olarak siyasi mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, hayır oylarının yüzde 42 çıkmasında kendilerinin büyük bir payı olduğunu söylerken, evet oylarının içinde sadece Ak Parti olmadığını başka partilerinde bulunduğunu aktardı.

NEDEN OY KULLANAMADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda neden oy kullanamadığı konusunda 'İstanbul'da kaydım vardı. Ama bilgim dışında hangi gerekçeden olduğunu bilmiyorum, gidiliyor adresim değiştiriliyor ve kaydım siliniyor. Oysa ben de her yurttaş gibi oy kullanacaktım. Bu güzel bir tablo değildir. Bu konuda partililerimi de üzdüysem onlardan da özür dilerim. Bunda benim de suçum var... Oy kullanamayacağımı iki gün kala öğrendim. Arkadaşlarım YSK ile görüştü ancak sonuç alamadık'' dedi. CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde oy kullandığı Kağıthane'de seçmen listesinde yer almadığı için oy kullanamadığını, burada oy kullanamayınca geldiği Ankara'da da bunda başarılı olamadıklarını aktardı. Bu konuda dürüst bir şekilde halka açıklamalarda bulunmak istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin yaklaşık ''1 buçuk ay önce oy kullanamayacağınız yazıldı, gazetelerde çıktı, neden araştırmadınız'' sorusuna CHP lideri, ''Araştırma gereği duymadım, oy kullanabileceğimi düşündüm'' dedi.

ERKEN SEÇİM İÇİN NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''O konuda (erken seçim) kararı Adalet ve Kalkınma Partisi verecek. Parlamentoda sayısal çoğunlukları var. Erken seçim olursa biz erken seçime de hazırız tabi'' dedi.

Kılıçdaroğlu, oy kullanamamış olmasının güzel bir durum olmadığını, bu yüzden üzdüğü partililerden özür dilediğini belirtti. Son iki günde oy kullanamayacağını öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''seçmen kütüğünde kaydı bulunmadığı için'' oy kullanamadığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzlaşma kültürü içinde hareket etmesi halinde Başbakan'ın açıkladığı bundan sonraki anayasa değişikliğine destek verebileceklerini kaydetti.

haber7

 




Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,992 µs