En Sıcak Konular

Yıldız: AK Parti'nin değil, vatandaşlarımızın zaferidir

12 Eylül 2010 21:20 tsi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandumdan çıkan 'evet' oylarının AK Parti'nin zaferi değil, sağ duyulu vatandaşların zaferi olduğunu söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda parti yönetimiyle toplantı yaparak referandum sonucunu değerlendiren Bakan Taner Yıldız, Türkiye'nin geleceğinde son derece kalın çizgilerle iz bırakacak bir halk oylaması yapıldığını, kazanılan bu zaferin AK Parti'nin zaferi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Çıkan sonucun yalnızca AK Parti'nin zaferi olmadığını, 'evet' oylarının sağduyusuna, sezgilerine ve basiretine güvendikleri tüm vatandaşlardan aldıkları 'evet'ler olduğunu dile getiren Yıldız, artık 'evet'iyle, 'hayır'ıyla bütün vatandaşlara hitap edecek bir anayasa değişikliğinin onaylandığını kaydetti.


Yıldız şunları söyledi: "Hayır'lar, bugün saat 17.00'ye kadar karşımızdaydı, şu anda yanımızdalar. Artık 'evet'iyle 'hayır'ıyla bütün vatandaşlarımıza hitap edecek bu anayasa değişikliğinin onaylanmış olduğunu belirtebiliriz. Bundan sonra 'evet' ve 'hayır' ayırımı yoktur. Tatlı bir yarış sonucu Türkiye'nin gelişmesi yönünde evet oyu kullanıldı. Şu an itibariyle evet oranı, Türkiye'de yüzde 58-59, Kayseri'de yüzde 73-74 seviyesinde. Bu sonuçlar değişebilir. Evet'e destek veren ülkücü kardeşlerimize, Büyük Birlik Partisi'ne, MHP ve CHP'nin tabanındaki sağduyulu kardeşlerimize, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine, aydınlara, sanatçılara varıncaya kadar toplumun her kademesindeki insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin huzuruna, büyümesine, gelişmesine sağladıkları katkı için 'evet' diyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayır diyenler de yanımızda. Bunun bir kutuplaşmaya neden olmayacağını, referandumun bir kültür ve demokrasinin temel bir alışkanlığı olduğunun altını çizdik."


İnsanların daha çok demokrasiyi hissettikçe katılım oranının artacağına inandıklarını ifade eden Bakan Yıldız, bu referandumun, bu kültürün yerleşmesi açısından da son derece faydalı olduğunu kaydetti.


Öte yandan AK Parti Kayseri İl Başkanlığı önünde gençlik kolları üyeleri kutlama yaptı. Parti il binası önündeki seçim otobüsünün üzerine çıkarak sloganlar atarak sevinç gösterilerinde bulunan partililer, tezahürat yaparak Bakan Taner Yıldız ve milletvekillerini de parti il binasının balkonuna çağırdı. Bakan Yıldız ve AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel ile Sadık Yakut, partilileri el sallayarak selamladı.

cihan



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,434 µs