En Sıcak Konular

Bakan Demir: Boykotun hedefine ulaşmadığı görüldü

12 Eylül 2010 21:06 tsi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, boykotun hedefine ulaşmadığının görüldüğünü kaydetti.

Demir, "Birileri sandığı boykot çağrısı yaparken, Türkiye'de yüzde 75'e yakın bir katılım olduğunu gördük. Bu birçok genel seçimin neredeyse üstünde olmuştur. Siz bir yere katılmayın derseniz her yerde katılımı artırırsınız." dedi.

Referandum sonuçlarını partisinin Samsun İl Başkanlığı binasında takip eden Bakan Demir, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan halkın boykot ve baskıya rağmen hem iradesine ipotek koymak isteyenlere hem de Türkiye'ye önemli mesaj verdiğini söyledi. Seçimin genel itibariyle sağlıklı bir ortamda geçtiği değerlendirmesinde bulunan Bakan Mustafa Demir, sonuca göre boykotun hedefine ulaşmadığının görüldüğünü kaydetti. Demir, "Birileri sandığı boykot çağrısı yaparken, Türkiye'de yüzde 75'e yakın bir katılım olduğunu gördük. Bu birçok genel seçimin neredeyse üstünde olmuştur. Bunu böyle algılamak lazım. Siz bir yere katılmayın derseniz her yerde katılımı artırırsınız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da katılım beklenenin üzerinde olmuştur. Referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yürüten siyasi partiler, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde referandumu sabote etmek ve halkı yanlış yönlendirme amacıyla iftiralar olmayan şeyler çok çirkin tavırlar içine girdiler. Buna rağmen Doğu ve Güney Doğu'daki halkımız, çok güzel bir karar alıp iradesine ipotek koymak isteyenlerle birlikte tüm Türkiye'ye önemli bir mesaj vermiştir." dedi.

Başarılı bir halk oylaması süreci ve seçimi yaşandığını ifade eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Türkiye önemli bir günü yaşadı. Anayasa paketi, yüzde 60'a yakın bir kabulle 50 milyon seçmenimizin desteğini aldı. Artık Türkiye'de son 8 yılda çok güzel bir istikrar yakaladık. Bu güzel 8 yılı yaşıyor olmamıza rağmen yarından itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, daha iyi olacak. Özellikle demokrasi standartlarımızın yükselmesi, sistem olarak gelişmesi noktasında bir de temel hak hürriyetler özgürlükler noktasında çok önemli düz enlemler anayasa içerisinde yer almış oluyor. Bu tabi ki sivil anayasa ulaşma noktasında çok önemli bir kapı açılmıştır. Artık geri dönüşü yoktur. Yakın bir gelecekte ümit ediyorum Türkiyemiz bir sivil anayasasına kavuşacaktır. Ama bu da yetmiyor, Türkiye aslında referandum sürecindeki yapılan çalışmalar, kamuoyunun bu konuda bilinçlenmesine sebebiyet vermiştir. Türkiye sivil bir anayasaya kavuşmayacak, anayasanın ne kadar önemli bir metin olduğunu farkına vardı. Türkiye'nin kazandığı en büyük şey de budur diye düşünüyorum. Bunları çok önemsemek lazım. Halkımıza teşekkür ediyorum. Memleketimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs