En Sıcak Konular

'Türkiye anayasa paketini sahiplenmiştir'

12 Eylül 2010 20:07 tsi
AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, referandum sonuçlarına bakıldığında Türk halkının anayasa değişiklik paketini sahiplendiğinin görüldüğünü söyledi.

Malatya il genelinde oy sayım işlemi tamamlandı. Bin 716 sandıkta 498 bin 198 seçmen oy kullandı. Kullanılan oylardan yüzde 75.50 oranında evet, yüzde 24.50 ise hayır çıktı. 4.517 oy ise geçersiz sayıldı. İl genelinde referanduma katılım yüzde 82.96 oranında kaldı. Seçmenler yüzde 17.04 oranında sandığa gitmedi.


Milletvekili Ömer Faruk Öz, referandum sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sonuçlara bakıldığında Türk halkının paketi sahiplendiğinin görüldüğünü ifade etti. Muhalefet partilerinin fitne, fesat girişimlerine rağmen sandıktan büyük bir oranla 'evet' çıktığını belirten Öz, "Sonuçlar incelendiğinde insanımızın anayasa değişiklik paketini onayladığını, sahiplendiğini görüyoruz. Muhalefet ne kadar fitne fesat çıkarmaya çalışsa da aklı selim galip gelmiştir. Türkiye demokratikleşme yolunda önemli bir adım daha atmıştır. Yeni demokrasimiz Türkiye'ye ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınma sağlayacağı gibi uluslar arası düzeyde itibar kazanımları sağlayacaktır." dedi.


Malatya'da yüzde 75 oranında 'evet' oyu kullanıldığını anımsatan Öz, "Malatya seçmeni her zaman olduğu gibi sağduyusuna inanarak Türkiye için önemli değişiklikler içeren bir adıma yine yüksek oranda destek vermiştir. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, referandum sonuçlarına ilişkin Türkiye'yi en hızlı şekilde bilgilendiren Cihan Haber Ajansı'nı da tebrik etti. Basın kuruluşlarının temel görevinin 'kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirmek' olduğunu anımsatan Öz, "Cihan Haber Ajansı, abonesi olan basın kuruluşları vasıtasıyla Türk insanını güvenli ve hızlı bir şekilde bilgilendirerek sorumlu medya anlayışına uygun hareket etmiştir. İnsanlarımız Cihan sayesinde eskiden birkaç gün sonra öğrendiği sonuçları şimdi birkaç saat içinde öğrenmektedir. Bu Türkiye için önemli bir gelişme, ajans için büyük bir başarı, medya sektörü açısından da ciddi bir kazanımdır. Başarıda payı olan, seçim sonuçlarında özveriyle çalışan ajansın en alttaki temsilcisinden en üstteki yöneticisine kadar hepsine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.
 
cihan



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs