En Sıcak Konular

CHP Samsun'da seçim yasağını deldi

12 Eylül 2010 18:45 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Samsun'un Atakum ilçesinde seçim yasağını deldiği tespit edildi.

Olay, sabah saat 06.30 sularında sandık temsilcilerinin görevli oldukları okula giderken elektrik direklerine ve trafo merkezlerine yapıştırılmış 'hayır' afişlerini görmesiyle ortaya çıktı. Ayrıca kullanacak çok sayıda okulun bahçesinde CHP amblemli ''Riyakarlığa Hayır' yazılı el ilanlarına da rastlayan AK Parti Atakum ilçesi teşkilatının sandık görevlileri, durumu parti yöneticilerine bildirdi. Sökülüp toplanan afiş ve el ilanlarının bir kısmı imha edilirken, bir kısmı ile delil amaçlı parti binasına getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av Hüseyin Değerli, bunun ahlak ve hukuk dışı bir davranış olduğunu belirterek, yasal girişimde bulunacaklarını kaydetti.

Parti binasında topladıkları afiş ve el ilanlarını gazetecilere gösteren İlçe Başkanı Av. Hüseyin Değerli, kendisinin de bunlardan topladığını ifade etti. Av. Değerli, "Saat 06.30'da sandıklarda görevli arkadaşlarımızın okul önlerine giderken gördükleri manzara işte budur. Atakum'da Recep Tanrıverdi, Milli Piyango Anadolu Lisesi, Huriye Süer Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Atakum Teknik Lisesi ve Anafartalar Anadolu Lisesi'nin bütün önleri, şu belgelerle doluydu. El ilanlarının tamamı benim tarafından Recep Tanrıverdi Anadolu Lisesi önünden toplanan, afişler de yine benim tarafımdan Cağaloğlu bulvarından toplanan afişlerdir.Biz bunları tespit etik. İlkadım'ı, Canik'i aradık. Başka yerlerde böyle bir çalışma var mı diye sorduk. Bu sadece Atakum'da gerçekleşti. Bizim kanaatimiz bunlar CHP tarafından dağıtılmıştır. Bu ahlak ve hukuk dışı bir davranıştır. Bunlarla ilgili yasak girişimler tarafımızdan bulunulacaktır. Bu konuda da yargıyı göreve davet ediyoruz. " dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise CHP'yi karanlıkta iş çevirmekten vazgeçmeye davet etti. Parti yönetiminin olayın faillerini saklanmak yerine yargıya teslim etmesini beklediklerini dile getiren Kılıç, "Bu gece yarısından itibaren Samsun'da bir siyasi parti, geçmişten bu yana karanlıkta iş çevirme alışkanlığının bir gereği ve tezahürü olarak Atakum'da sokaklara, elektrik direklerine ve trafo merkezlerine yapışkanlı afişler yapıştırmıştır. Sandıkların bulunduğu oy kullanma mahallerine, okul bahçelerine binlerce el ilanı bırakılmıştır. El ilanlarının ve yapıştırılan afişlerin üzerinden CHP'nin amblemi bulunmaktadır. Dolayısıyla bu hukuk tanımazlığın faili CHP'dir. Her zaman olduğu gibi bu hukuk dışılığı da inkar edecekler. Her suçüstü yakalandıklarında yaptıkları gibi bu suçüstü halinde de cürmün faili olmadıkları iddiasında bulunacaklar. Ama suç delilleri apaçak ortadadır. Bu suçu işleyen CHP'dir. " açıklamasını yaptı.

Partinin daha önce 'Müslüman kadına rahibe kıyafeti giydirmeye evet' yazılı afişlerini önce inkar edip sonra kabullenmek zorunda kaldığını hatırlatan Kılıç, "CHP'ye Atakum'dan çağrım şudur. Bu korsan gösteri hukuk tanımamazlık, yasaları yok saymak, seçim yasaklarını takmamaktır.Devlete, yargıya ve hukuk sistemine baş kaldırmaktır, kafa tutmaktır. İnkar etmek yerine deşifre edin. Bunu yapan partilileri yargı önüne çıkarın, haklarında suç duyurusunda bulunun. Ve CHP'nin disiplin mekanizmalarını kendileri aleyhinde harekete geçirin. Aksi taktirde Atakum ilçe teşkilatı görevinin ve hukukun gereğini son noktaya kadar yerine getirecektir. Bu hukuk tanımamazlığın failleri hakkında gereken adli süreçler, bütün yasal işlemler ilçe teşkilatımız tarafından yerine getirilecektir. Çağrımı yineliyorum. Gizlemeyin, suç işleyenleri saklamayın, karanlıkta iş çevirmeyin. Halkımızdan özür dileyin ve görevinizin gereğini yerine getirin. " ifadelerini kullandı.

El ilanlarının bir yüzünde 'İsrail'e milyarlarca dolarlık ihale verdi. ABD'nin hazırladığı Ortadoğu'yu bölme projesi eş başkanlığını kabul etti. Yaptıklarını ört bas etmek için İsrail'e kafa tutuyormuş gibi yapıyor. Filistin'i bahane ediyor. Milletin inancını suistimal ediyor." İbaresi yer alıyor. Diğer yüzündeki 'Yahudi üstün hizmet ödülü' başlıklı yazıda ise şu ifadeler bulunuyor; "Tayyip Erdoğan'a Amerikan Yahudi Komitesi tarafından üstün hizmet ödülü verilmiştir. Bu ödül 104 yılda sadece 10 kişiye verilmiştir. Şimdiye kadar alanların tamamı Yahudi'dir. Tayyip Erdoğan'ın Yahudi komitesine hizmeti nedir?

cihan



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,591 µs