En Sıcak Konular

BDP'li vekilden sandık başkanına saldırı

12 Eylül 2010 16:37 tsi
BDP'li milletvekili ile bir grubun sandık başkanını darp ettiği ve oy sandığını kırdığı iddia edildi

Şanlıurfa'da oy kullanma işlemleri saat 15.00'e kadar referandum sakin geçti. Ancak saat 15.00'te Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve parti teşkilatından olduğu belirtilen bir grup, Şanlıurfa merkezdeki Direkli İlköğretim Okulu'na giderek 1088 nolu sandık başkanı İbrahim Halil Ö.'yü darp etti.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Milletvekili Binici ve beraberindeki grup okula gelerek, bazı kişilerin yakınları yerine oy kullandığını iddia etti ve bu yüzden sandık başkanı ile tartışmaya başladı. Tartışmaların sonucunda oy sandığı pencereden dışarı fırlatılarak paramparça edildi.

BDP'li milletvekili İbrahim Binici, sandık başkanının rozetine saygısızlık ettiğini iddia ederek, cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulundu. Binici, sandığın sandık başkanı tarafından pencereden aşağı atıldığını iddia etti. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici sandık başkanının kendilerine çok sert davrandığını iddia ederek, "Başkasının yerine oy kullanılıyor diye duyumlar aldım. Bunun üzerine sandığı bizim gözümüz önünde aşağı attı. Milletvekili rozetini tanımayacak kadar cahil bir insan. Bir siyasi partinin temsilcisi gibi davrandı. Halkın iradesine saygılı olsaydı, böyle bir şey yapmazdı. Tutanakla bu memurun hakkında şikayetçi olacağım. Saygısızca davrandı." dedi.

Bazı görgü tanıkları ise sandığın milletvekili ile gelen grup tarafından önce sınıfta parçalandığını, ardından da pencereden fırlatıldığını ileri sürdü.

Yetkililer ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. İsmini vermek istemeyen bir görgü tanığı ise "Bir grup, milletvekili ile birlikte sınıfa girerek sandık başkanı hakkında bazı ithamlarda bulundu. Sandık başkanı ise hiçbir şekilde yasal olmayan bir yola başvurmadığını söyledi. Bunun üzerine milletvekilinin yanında gelen grup, sandık başkanını darp etti. Ardından da sandığı kaldırıp sınıfın içinde önce yere vurdular, ardından pencereden dışarı attılar." şeklinde konuştu.

Pencereden atılan sandık uzun süre okul bahçesinde bekletildi. Basın mensuplarının fazla yaklaşmaması için polis uyarılarda bulundu. Sandık görevlisine ilk müdahale okulda yapıldı. Basın mensuplarının görüntülememesi için okulun arka kapısından çıkarılan sandık görevlisi ambulansla Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polis, okul etrafında toplanan kalabalığın dağılması için sık sık uyarılarda bulundu. Emniyet güçleri okula toplu halde girişleri engelledi.

Cihan



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,537 µs