En Sıcak Konular

Erdoğan: Sonuçlar gelmeye başladı

12 Eylül 2010 14:51 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi ve kızıyla Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Doğu'daki katılım ve sonuçlarla ilgili erkenden bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı.

Başbakan Erdoğan, Kısıklı'daki ikametgahından Burhaniye İlköğretim Okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi. Başbakan Erdoğan, burada 2130 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından eşi ve kızı da oylarını kullandılar.

Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile, oğlu Bilal ve gelini Reyyan Erdoğan da aynı sandıkta oyunu verdi. Başbakan Erdoğan'dan önce okula gelen Tenzile Erdoğan'ı torunu Bilal Erdoğan sandığa getirdi ve paravanın arkasına birlikte geçerek oy kullanmasına yardım etti.

Daha sonra Reyyan Erdoğan ve ardından Bilal Erdoğan oyunu kullandı. Bilal Erdoğan oyunu kullandıktan sonra ''Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

SONUÇLAR GELMEYE BAŞLADO

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü halk oylamasının Türkiye'nin demokrasisi ve özgürlükler için önemli olduğuna inandığı kadar, Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğuna da inandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bugün Türk demokrasisinin çok önemli bir kırılma noktasında olduğunu, Türkiye'nin çok önemli bir sınavdan geçtiğini belirten Erdoğan, ''Milletçe bugün çok önemli bir kararın içindeyiz. Arifesindeyiz demiyorum çünkü bir kaç saat içinde netice belli olacak. Hatta Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kırsal kesiminde sandıklar kapanmış, oralardan neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi. Öyle zannediyorum ki neticeyi akşam alabileceğiz'' dedi.

''Ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bugünkü halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar, Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sabahtan bu yana aldığım bilgiler, Hakkari dışında aslında iyi bir katılım var. Hakkari'de de yine var. Bu noktada da başta valilerimiz ve güvenlik güçlerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda halkı rahatsız eden kesimleri, iyi kontrol altına aldılar. Halkın sandığa gidişini rahatlattılar. Onların o beklediği boykot inşallah sandıklarda gözükmeyecek. Bundan önceki halk oylamasında da o bölgede belli oranda sandığa gitmeme vardı ki o insanların kendi inisiyatifidir, bireysel taktiridir, bu onların hakkıdır ama dayatmayla olduğu zaman bu antidemokratiktir.''

''ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK''

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türk Basketbol Milli Takımı'nın finale yükselmesine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, ''Öldük öldük dirildik ama son 4.5 saniye her şeyi değiştirdi. Hatta evimde eşim de '4.5 saniyede ne olur?' dediği zaman, '4.5 saniyede çok şey olur' dedim. Hakikaten 4.5 saniyede gördünüz, bir asist ve arkasından Kerem'in o attığı iki sayı, bizi finale taşıdı. Bundan çok çok mutluyuz. Temenni ederiz bu bu akşam bayramlarımızdan birisi de o olsun.''

Erdoğan, bu akşam Milli Takımın ABD ile oynayacağı final maçını da salonda izleyeceğini belirtti. Başbakan Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bu başarıyı paylaştığını, Federasyon Başkanı ile de görüştüğünü, takım kaptanı Hidayet Türkoğlu'nu da arayarak onun şahsında tüm kadroyu tebrik ettiğini dile getirdi.

Erdoğan, referandum sonuçları açıklandıktan sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşma yapacağını da bildirdi.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,582 µs