En Sıcak Konular

Son söz milletin

12 Eylül 2010 14:05 tsi
Son söz milletin Türkiye, geleceğini oyluyor...

Türkiye, uzun bir referandum sürecinin sonuna geldi. 1982 Anayasası'nın 26 maddesinde değişiklikler içeren düzenleme için bugün sandık başına gidiliyor.

Meclis'te milletvekillerinin, oylarıyla halka sunduğu pakete ilişkin, Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi'nin de görüşünü bildirmesiyle referandum için geri sayım başlamıştı. Liderler miting meydanlarında, televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında paketle ilgili görüşlerini dile getirdi. Bugün söz sırası millette. 151 bin 549 sandıkta oy kullanacak olan 49 milyon seçmen, yeni anayasa için son kararı verecek. Yüksek Seçim Kurulu, oy verme saatlerini, güneşin doğuş ve batışına göre iki gruba ayırdı. Doğu'daki illerde 07.00-16.00, diğer bölgelerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek. Sandığa gitmeyenlere 22 lira para cezası uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul'da oylarını kullanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen olarak kayıtlı olduğu bir adres bulunmuyor. Ancak YSK'nın milletvekillerine gösterdiği kolaylık dolayısıyla oyunu İstanbul'da kullanması bekleniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Ankara'da sandık başına gidecek. DSP Genel Başkanı Masum Türker ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş İstanbul'da, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise Ankara'da oy kullanacak. Referandumda İstanbul'da, 8 milyon 829 bin 393 kişi, Ankara'da, 3 milyon 237 bin 446 kişi ve İzmir'de de 2 milyon 794 bin 729 kişi oy kullanabilecek. En az seçmen ise 49 bin 675 kişi olarak Bayburt'ta bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu, referandumda oy verme saatlerini, illerde güneşin doğuş batışına göre iki gruba ayırdı. Türkiye'nin doğusunda bulunan Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak belirlendi. Bu illerin dışında kalan yerlerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.

Zaman



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,694 µs