En Sıcak Konular

Devletle barıştılar, sandığa gittiler

12 Eylül 2010 14:03 tsi
Malatya'da sınır tespit kararı ile belediyelik statüsü sona erdirilen ve bu nedenle üç kez gerçekleştirilen muhtarlık seçimlerinde sandık başına gitmeyen Konak halkı aynı tavrı referandumda sürdürmedi.

Beldede referandumu seçim havasına dönüştürmeye çalışanların sokaklara astığı boykot afiş pankartlarına kulak asmayan Konaklılar, 'evet' veya 'hayır'la ilgili bir sorunlarının olmadığını ifade etti.

Konak beldesi Bahçebaşı Mahallesi muhtarı Mehmet Karaağaç, referandumu seçim olarak görmediklerini, anayasa değişiklik paketinin Türkiye'yi ilgilendirdiğini düşünerek vatandaşların oyunu kullandığını söyledi.

Konak'ta 4 bine yakın seçmen bulunduğunu belirten Karaağaç, "Daha önceki üç muhtarlık seçiminde vatandaşlar oylarını kullanmamayı tercih etmişti. Vatandaş belediyenin geri verilmesi için tepki gösteriyordu. Ancak şu anda durum biraz farklı. Bunu bir seçim gibi görmüyoruz. Vatandaşlar belirlenen sandıklara giderek oylarını rahatlıkla kullanabiliyor" dedi. Konak beldesinde 29 Mart seçimlerinde kimse oy kullanmadığı için üçüncü kez yenilenen muhtarlık seçimlerinde vatandaşın sandık başına gitmediği ve adayların da bulunmadığını dile getiren Karaağaç, muhtarların valilik atamasıyla yapıldığını kaydetti.


Malatya Belediyesi'nin teklifi ve İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile 29 Mart yerel seçimleri öncesinde, sınır tespit kararıyla Orduzu, Dilek, Konak, Hanımınçiftliği ve Topsöğüt beldelerinin Malatya Belediyesi'ne bağlanmasına karar verilmişti. Konak dışındaki beldelerin belediye başkanlarının Danıştay'a dava açmaları üzerine, bu belediyelerin tüzel kişiliklerinin devam etmesi kararı alınmıştı. Konak beldesi ise Malatya Belediyesi'ne bağlı bir mahalle haline getirilmişti.
 
cihan



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs