En Sıcak Konular

Bıktım şu Mehmet Öz’den!

12 Eylül 2010 13:57 tsi
Bıktım şu Mehmet Öz’den! Milliyet gazetesi yazarı Meral Tamer, Dr. Oz'a isyan etti: Bazı insanların hayatı reklam üzerine kurulu oluyor!

Meral Tamer'in Milliyet'teki köşesinden ilgili kısım:

Kanser soslu kolonoskopi
Mehmet Öz'ün kanser soslu kolonoskopi macerasına gelince... 10 gün direndim yazmamak için; ama görüyorsunuz işte sonunda dayanamadım, çünkü:

1) Meme kanseri ameliyatlarının ardından -doktorlarım gerekli gördükleri için- daha birkaç ay önce kolonoskopi yaptırdım. Üstelik bende de 5 milimlik bir polip çıktı ve kolonoskopi sırasında alınarak patolojiye gönderildi. Ama gerek mememdeki kanserli kitlenin gerekse bağırsağımdaki masum polipin patolojide ne çıkacağını doktorlar zaten baştan biliyorlardı. Mehmet Öz için de farklı bir durumun söz konusu olduğunu sanmıyorum. Yine de çok geçmiş olsun.

2) Mehmet Öz'le en az 10 yıl önce -daha Türkiye'de tanınmadığı günlerde- Davos'ta tanışmıştım. Daha doğrusu o benimle tanışmak istemişti ve anlattıkları arasında değerli bilgiler olduğu halde, aynı zamanda çok da reklam koktuğu için "Teşekkür ederim, ben almayayım" demiştim ve köşemde yer vermemiştim.

Teşekkürler Mehmet Öz!
Bazı insanların hayatı reklam üzerine kurulu oluyor. Mehmet Öz de öteden beri öyle. Bu kolonoskopi macerasını, sadece yeni dönemdeki TV programının reytingini ve reklam gelirlerini artırmaya tahvil etmekle yetineceğinden de kuşkuluyum. İlk açıklamalarında "Ailemde kanser geçmişi yok" diyen Öz'ün, birkaç gün sonra anne tarafında kanser olduğunun ortaya çıkması da garip.

Yine de 10 gündür bitmek bilmeyen Mehmet Öz tantanasının, bence 2 önemli yararı oldu.
- Birincisi, eminim 50 yaş ve üzeri pek çok kişi, bayram ertesi kolonoskopi yaptırmak için çoktaaan randevularını almışlardır. Henüz harekete geçmeyenlere de ben, hararetle tavsiye ederim. Zira benim gibi kanser sabıkanız yoksa, bir kere yaptırdıktan sonra 10 yıl rahatsınız. (Ben 5 yıl)

- İkincisi Mehmet Öz, sıkı takipçilerini fena halde düş kırıklığına uğrattı. Sağlıklı yaşam modasına uyarak hayatı kendilerine zehir etmeye başlayanlardan bir bölümünün bu sayede gözleri açılıverdi. Ve "Her şeyin azı karar, çoğu zarar" yeniden moda olmaya başladı!



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs