En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Sonuç ne olursa olsun yeni bir anayasaya ihtiyacı var

12 Eylül 2010 13:39 tsi
Türkiye'nin sandık başına gittiği ve anayasa değişikliklerinin halkoyuna götürüldüğü seçimde siyasi parti liderleri de oylarını kullandı. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih'te eşi ve kızı ile sandık başına gelerek oyunu kullandı.

Basın mensuplarına açıklamalar yapan Kurtulmuş, demokrasi vurgusu yaparak, "Referandum sonucu ne çıkarsa çıksın, hangi oranda çıkarsa çıksın, Türkiye'de anayasa tartışmaları bitmeyecektir. Ta ki millet tarafından yapılan demokratik bir anayasaya kavuşuncaya kadar." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş ailesi referandumda oy kullanmak için saat 12.00 sıralarında Fatih'teki 29 Mayıs ilköğretim Okulu'na geldi. 1263 numaralı sandıkta eşi ve kızı ile birlikte oyunu kullanan Kurtulmuş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Siyasi partilerin propaganda sürecini tamamladığını ve artık söz sahibinin millet olduğunu dile getiren Kurtulmuş, sonuçların Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulundu. Kurtulmuş, referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni bir anayasa hazırlanması konusunda çalışmalara başlayacaklarını anlatarak, "Hemen yarından itibaren de Türkiye'nin çağdaş, katılımcı, yeni ve ileri bir anayasa yapması için kollarımızı sıvayacağız. Saadet Partisi olarak da çalışmalarımızı Türkiye sathında yoğunlaştıracağız. 13 Eylül'den sonra önümüzde uzun bir süreç olacaktır. Bu süreçte sadece siyasetin demokratikleşmesi için anayasanın değişmesi yetmeyecek, anayasa reformu gerekecektir. Ama Türkiye bütün kurum ve kuruluşlarıyla, siyasi partileriyle siyasi partiler yasasıyla Meclis iç tüzüğüyle çok daha ileri, çok daha demokratik bir yapıya kavuşacaktır. İnşallah Türkiye 12 Eylül 1980'de üzerine giydirilmiş olan bu dar gömleği yırtarak 13 Eylül'den sonra daha ileri bir ülke olmanın çalışmaları içinde olacaktır." dedi.

Kurtulmuş, referandum sonucunun evet ya da hayır çıkmasının yeni bir anayasa hazırlanması gereğini ortadan kaldırmayacağını da belirterek, "Referandum sonucu ne çıkarsa çıksın, hangi oranda çıkarsa çıksın, Türkiye'de anayasa tartışmaları bitmeyecektir. Ta ki millet tarafından yapılan demokratik bir anayasaya kavuşuncaya kadar. Seçim sonuçları olarak şunu söyleyebilirim ki Türkiye şimdiden bu yola girmiştir. Bu yol ileri demokrasinin tesis edilme yoludur." diye konuştu.

cihan



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,387 µs