iy" /> iy"/>

En Sıcak Konular

"Ata'ya büyük saygısızlık!"

0 0 0000 00:00 tsi
"ADD, YÖK ve CHP Atatürkçü mü?" sorgulamasını yapan Memur-sen yöneticilerinden Mürsel Tubay, "Bu üç kurum Atatürk'e büyük saygısızlık yaptı" dedi. Peki, Tubay'a göre o saygısızlık ne? Tubay iyibilgi'ye açıkladı... iy

CHP ve YÖK'ün milletin iradesine karşı davranmanın doğru olmadığını çok iyi bildiklerinin altını çizen Tubay "Bu nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Cumhurbaşkanlığı seçimini sabote etmek için düzenledikleri mitingin 'doğru olduğunu' söylüyor ama katılacaklarını söylemeye cesaret edemiyorlar"dedi. Tubay sözlerine şöyle devam etti:

"Halktan korkuyorlar. Kaçak dövüşüyorlar. Milletten gizleniyorlar, zaten YÖK ve CHP perde arkasından işler çevirmeyi çok sever. Bu mitingle demokrasi ve milli irade perde arkasından sabote edilmek isteniyor. 

Neden kaçak güreşiyorlar?

Eylemin sonuç vermesi halinde -ki bu imkansız- bizim desteğimizle oldu deyip rantını toplayacaklar. Eylemde kötü, yasadışı, çirkin manzaralar yaşanırsa, 'bizim eylemle ilgimiz yok' diyerek arkalarına bakmadan kaçacaklar. Kaçak dövüşme nedenlerinden biri de bu." şeklinde yorumluyor son tabloyu. Adı darbe iddialarına karışan ADD başkanı Şener Eruygur'un düzenlediği mitinge destek veren CHP ve YÖK yönetiminin kendi kurumlarını şaibe altında bıraktığını da ekliyor Tubay.

"23 Nisan öncesinde utanç verici gelişme"

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin yad edildiği ve meclisin egemenliğinin kutlandığı 23 Nisan'ın hemen öncesinde böyle bir mitingin düzenlenmesi utanç verici. Bu Cumhuriyet’e milletin egemenliğine ve demokrasiye inanmadıkları anlamına geliyor." diyen Mürsel Tubay sözlerini şöyle sürdürüyor: "ADD, CHP ve YÖK şayet Atatürkçü olsalardı, Atamızın mecliste asılı olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesini bilmeleri ve özümsemeleri, milletin seçtiği vekillere, yani halkın iradesinin belirleyeceği cumhurbaşkanına saygı göstermeleri gerekirdi.

"Daha fazlasıyla cevap veririz ama"

Ülkeyi, milleti birbirine düşürmek ve kaos yaratmak isteyen güçlere, halk olarak istersek meydanlarda onların bin katı daha fazla toplanarak cevap veririz. Fakat biz ülkeyi kaosa sürüklememek için 'vakur' davranmayı seçiyoruz. "

Eruygur'un psikolojik çözümlemesi 

"CHP'nin darbe çığırtkanlarının eylemlerinin doğru bularak destek vermesi ve demokrasiye karşı tavır alması, CHP'nin iç demokrasinin yansıması. CHP'de iç demokrasi yoktur. Tepki veren partiden atılır." diyen Tubay'ın Eruygur çözümlemesi ise şöyle: "Eruygur kendisinin bilse, biz de onun ne olduğunu bilebileceğiz. Onun karanlık güçleri ise şu anda muamma. Onun psikolojisi sosyal yaşamda da insanlara "küçük öğrencisi" olarak davranan öğretmenlere benziyor. Uzun yıllar askerlik yapan bu adam, halkın iradesini tekmeleyerek, millete askermiş gibi emir vermeye kalkıyor. Bu hastalıklı bir durum. Emekli olmuş ama akıl baliğ olamamışa benziyor"  

www.iyibilgi.com



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    5,935 µs