En Sıcak Konular

Yıldız: Türkiye, yeni bir güzelliğe gözlerini açmış olacak

12 Eylül 2010 13:17 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum oyunu memleketi Kayseri'de kullandı.

Bakan Yıldız, "İnşallah akşam Türkiye'nin istikrarına, güvenine, sürdürülebilir kalkınmasına, vatandaşlarımızın teveccühüyle, katılımıyla iyi bir sonuç çıkacaktır. Türkiye yeni bir güzelliğe, yeni bir hayata gözlerini açmış olacak." dedi.

Yıldız, oyunu Melikgazi ilçesi Ali Rıza Özderici İlköğretim Okulu'ndaki 1017 numaralı sandıkta kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, "Öncelikle Kayserispor'un Fenerbahçe'yi yenmesini tebrik etmemiz gerekiyor. Kayserispor için güzel bir sevinç. Ramazan Bayramı eş dost akraba ziyaretleriyle gayet güzel geçti. Dün gece A Milli Basketbol takımımızın Sırbistan galibiyeti bizler için kıvanç ve onur kaynağıydı. Bugün inşallah Amerika Birleşik Devletleri'yle dünya şampiyonluğu için güzel bir maç olacağına inanarak galip geleceğiz. Bütün bu güzelliklerin yanında inşallah akşam Türkiye'nin istikrarını, güvenini, sürdürülebilir kalkınmasını, vatandaşlarımızın teveccühüyle, katılımıyla iyi bir sonuç çıkacaktır. Biz buna inanıyoruz. Yaklaşık 1,5 aydan beri yapılan çalışmalarımız bugün nihayetlenecek. Türkiye yeni bir güzelliğe, yeni bir hayata gözlerini açmış olacak. Bu açıdan da son derece önemli. Ben gelişen, büyüyen ve değişen Türkiye'nin inşallah daha iyi günlere, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağımıza inanıyorum. Vatandaşımızın sandığa ilgi göstermesi güvendiğimiz halkımızın vatandaşlık görevini yerine getireceğini gösteriyor. Bizdeki duygular da böyleydi. Araştırmalarımız da böyleydi. Vatandaşımız bununla alakalı heyecan duyduğunu belirtiyor. Bunları da inşallah oylarıyla nihayetlendirmiş olacak. Bence hem Kayseri'de hem Türkiye genelinde son derece iyi bir katılım olacaktır." dedi.

Bakan Yıldız ile aynı sandıkta oyunu kullanan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, basketbol milli takımının başarısından dolayı tebriklerini sunarken, bu akşam da aynı başarıyı beklediklerini söyledi. Yakut, "Türkiye her alanda çok ileri adımlar attı. Türk insanının başarısı bundan sonra inşallah devam eder. Referanduma gelince tabi ki 73 milyon insanımızın, Türkiye'nin önünün açılması için, Türk demokrasisinin standartlarının yükseltilmesi, hukukumuzun standartlarının yükseltilmesi için önemli bir gelişme. Meselenin özünden ziyade biçimi de çok önemli. Usul özden önce gelir. Çünkü ilk defa Türkiye'de böyle geniş kapsamlı bir Anayasa değişikliği Türk halkının onayına sunuluyor. Bu çok önemli, demokrasimiz açısından büyük bir kazanım. İnsanımızın temel hak ve özgürlükleri açısından büyük bir kazanım. Türk insanı için hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, şunları söyledi: "Günlerdir beklenen referandum günü geldi. Türkiye için çok önemli bir gün. İnsanımızın önünün açılacağına ve demokrasimizin daha da gelişeceğine inanıyoruz. Kayserisporumuza da teşekkür ediyoruz. Milli basketbol takımımızı da tebrik ediyoruz. Türk milleti her şeye layıktır."

Oyunu kullanmak için çocukları Emin, Yasemin ve eşiyle birlikte Besime Özderici İlköğretim Okulu 1004 nolu sandığa gelen AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, "Bayram olur da kötü olur mu? Böyle güzel bir Ramazan Bayramı sonrasında hep beraber millet olarak demokrasi bayramı yaşayacağız." dedi. Başkan Dengiz, "Bugün demokrasi şölenimiz. Bugün demokrasi bayramımız. Ülkemizi ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün hemşerilerimize, diğer siyasi partilerimizin yöneticilerine, kendi partimizin teşkilatlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Çok güzel bir referandum süreci yaşadık. Çocuklarımızın geleceğinin oylandığı, onların geleceğinin belirleneceği bir gün. İnşallah 'evet' çıkarak anayasa teşekkülünün oluşması için bir oy kullanacağız. Şehrimizde siyasilerin birlikte çalışması Türkiye'ye örnek oldu. Demokrasi de bu zaten. Kayseri demokraside de Türkiye'ye örnek olmayı gösterecektir." diye konuştu.

cihan

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs