En Sıcak Konular

Sandık başında Baykal'a kötü sürpriz

12 Eylül 2010 12:35 tsi
Anayasa değişikliği paketiyle ilgili yapılan referandumda CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara Beysukent Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Ancak Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğu için bir süre oy kullanmadan beklemek zorunda kaldı.

Eşi Olcay Baykal ile birlikte Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'na gelen Baykal, vatandaşlarla selamlaştı. Hayırlı olması temennisinde bulanan Baykal ve eşi, daha sonra oy kullanacağı 4375 numaralı sandığa geçti. Oy kullanma işlemini önce Olcay Baykal gerçekleştirdi. Sıra Deniz Baykal'a geldiğinde ise oy kullanma işlemi gerçekleşmedi. Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğu için bir süre beklemek zorunda kaldı.

Bu sırada gazetecilerle sohbet eden Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğunu belirtti. Gazetecilere kimleri takip ettiklerini soran Baykal, gazetecilerden "Sabahtan itibaren kendisini beklediklerini, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullanacağını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise henüz nerede oy kullanacağının belli olmadığı" cevabını aldı. Baykal, sohbetin ardından gelen çantadan nüfus cüzdanını alarak oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Oyunu kullandıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Baykal, Türkiye'nin siyasi tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini söyledi. Referandum sonucunun ülkenin geleceğini etkileyeceğini belirten Baykal, referandumdan iyi bir sonuç çıkmasını diledi.

"Bu ülke bütün bunalım dönemlerinde mucizevî denilebilecek büyük kararlar almıştır." diyen Baykal, şöyle devam etti: "Herkesi şaşırtmıştır. Milletimiz çok sevindirici ufuklar açmayı bilmiştir. Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar. Bunalımlı bir dönemin daha da derinleşmemesini diliyorum."

Öte yandan CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Baykal ile aynı okulda sabahın erken saatlerinde oyunu kullandı. Eşi ile birlikte okula gelen Sav, oyunu kullandıktan sonra referandumdan çıkacak sonucun Türkiye'ye genel anlamda hayırlı olmasını diledi. Baykal'ın da aynı okulda oy kullanacağının hatırlatılması üzerine de Sav, kendisiyle henüz karşılaşmadığını ifade etti.

Sabah saatlerinde CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç de oyunu Baykal ile aynı sandıkta kullandı. Anayasa değişikliği ve referandumun ülke yararına olmadığını aksine toplumda gerilim oluşturduğunu iddia eden Genç, vatandaşların bilinçli oy kullandığını ve sandıktan hayır çıkacağını savundu.

Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda oy kullananlardan biri de eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar oldu. Kullandığı oyun ardından açıklamalarda bulunan Sağlar, referandumda hayır çıkması halinde 12 Eylül Anayasasının devam etmesi anlamına geleceğini söyledi. Evet oylarının açık ara çıkması halinde ise AK Parti'nin siyasi diktası olacağını iddia eden Sağlar, hangi sonuç çıkarsa çıksın Türkiye'de 12 Eylül Anayasasının baştan sona değiştirilmesi taleplerinin artacağını vurguladı.

zaman



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs