En Sıcak Konular

Saldırıyı önceden planlamış

12 Eylül 2010 09:05 tsi
Saldırıyı önceden planlamış  
 

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a mitingde konuşma yaptığı sırada kafa atmaya çalışan Bilgehan Şimşek'in saldırıyı önceden planladığı ortaya çıktı.

Bursa'ya gitmeden önce babasına bir sayfalık mektup yazdığı öğrenilen Şimşek'in, "Size layık olamadım, Bursa'ya gidiyorum. Ya öleceğim, ya da cezaevine gireceğim." ifadelerini kullandığı belirlendi. 
 
Akın Birdal'a saldıran Bilgehan Şimşek dün yoğun bakımdan çıktı. Saldırının ardından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Şimşek'in kaburgalarında 8 kırık tespit edildi. Genel Cerrahi Servisi'ne alınan Bilgehan Şimşek'in durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Hastane çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkatleri çekerken Şimşek'in, bulunduğu birimde tek başına kaldığı ve polisin başında 24 saat nöbet tuttuğu öğrenildi. Şuuru açılmadığı için henüz ifadesi alınamayan saldırganın üzerinden borç listesi çıktı. Kalem kalem bir kâğıda yazılı olan borçların toplamının 8 bin Türk Lirası olduğu kaydedildi. Saldırganın hiçbir yakınının şu ana kadar hastaneye gelmediği kaydedildi. Saldırganla ilgili ilginç bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre şahıs, saldırıyı gerçekleştirmeden önce babasına bir sayfalık mektup yazmış. Mektupta, "Baba sizlere layık bir evlat olamadım. Birçok pisliğimi, sorumsuzluğumu temizlediniz. Bursa'ya gidiyorum. Ya öleceğim ya da cezaevine gireceğim." dediği öğrenildi. Savcılık mektubu incelemeye aldı. Şimşek'in bir gece misafir olduğu dayısının da bilgisine başvuruldu. Basın-yayın organlarında 'muhafazakar' diye lanse edilen Şimşek'in sol görüşlü bir aileye mensup olduğu ortaya çıktı. Şimşek'in facebook sayfasında, "Atatürk milliyetçisiyim. AKP ve PKK'lıları sayfamızda istemiyoruz." notu dikkat çekiyor. Şimşek'in sürekli alkol aldığı da iddialar arasında.

AHMET TÜRK ve Osman Baydemir de hedefteymiş

BDP'nin Bursa'da düzenlediği miting sırasında Akın Birdal'a kafa atan Bilgehan Şimşek'in, daha önce kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e saldırmayı planladığı; ancak yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle bunu gerçekleştiremediği öğrenildi. Bilgehan Şimşek'in, BDP'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği miting sırasında Batman'da bulunduğu da belirlendi. Batman polisi, 1 ve 2 Eylül gecesi Şimşek'in kentte iki ayrı otelde konakladığını ve daha sonra kentten ayrıldığını tespit etti. Polis, mitinge Şimşek'in katılıp katılmadığını belirlemek için çekilen kamera görüntülerini inceliyor. Polis, Şimşek'in kentte nerelere gittiğini belirlemek için de MOBESE kameralarının görüntülerini tarıyor.

zaman



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs