En Sıcak Konular

ANAP-DYP: Bu sefer oluyor galiba?

0 0 0000 00:00 tsi
ANAP-DYP: Bu sefer oluyor galiba? Seçime birlikte girmek konusunda ANAP ve DYP kurmayları arasındaki görüşmeler yoğunlaşarak devam ediyor. Umut ve her iki partiden evliliği isteyen çok. Mesele ise ‘eskilerden’ kaynaklanıyor! Oysa AKP’deki ‘ikilinin’ karşısana

Soldaki birlik arayışları neyse ANAP ve DYP’nin birleşmesi yolundaki adımların tanımı da o: yılan hikayesi! Ancak “konjonktür” bu sıralarda birleşmeyi dayattığı gibi, iki partinin kurmayları arasında da bu yolda yoğun görüşmeler yaşanıyor.

Yine de eksikler çok…

DYP ile Anavatan Partisi'nin bu noktadan sonra birleşme şansları
konusunda her iki partiye yakın “Ankaralıların” söyledi şu… “Mesele ANAP ve DYP ile kalsa, iki liderin, Ağar ve Mumcu'nun bir araya gelmemesi için bir neden yok!  Bu iki politik figürün ve temsil ettiklerinin kamuyoda pirim yapacakları da aşikar.”

Derin sağ!..

Ancak merkez sağın eski ama yine de nispeten etkili isimleri bu evliliğin gelişme sürecinde öyle ya da böyle etkili oluyorlar. İşin başında Mesut Yılmaz'ın yaptığı girişimler, Tansu Çiller’in  nabız yoklayan duruşu,  ve elbette Süleyman Demirel’in bir şekilde ve hep işin içinde olması liderlerin işini zorlaştırıyor.

Buna rağmen hem partiler tabanında ve “kurmaylar bazında” hem de tanınmış etkin isimler zemininde iki partinin birleşmesine sıcak bakan çok isim var. Örneğin Oltan Sungurlu ve Mehmet Keçeciler arasındaki “resmi” ikili görüşmeler. Lütfullah Kayalar'la DYP kurmayları arasında kurulan bağlar yeni bir sürecin başlayacağına işaret ediyor.

AKP ikilisine yanıt!

Hatta Erdoğan-Gül modeli gibi Ağar-Mumcu ikilisi de yeni bir siyasi model yaratabilirler ve AKP’ye bu anlamda da rakip olabilirler. Kaldı ki her iki liderin çeşili sebeplerle ama öncelikle barajı aşamamaları yüzünden atıl duran veya yön değiştiren oy sinerjileri bulunuyor.

Birleşmeyi itekleyen bir başka faktör ise ters eki yaraan negatif bir bakış açısından kaynaklanıylor. Birleşmenin gerçekleşmemesi durumunda her iki parti liderinin, tıpkı Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller gibi kamuoyu tarafından cezalandırılabileceği ihtimali.



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,408 µs