En Sıcak Konular

Dikkat! Sağanak yağmur ve fırtına geliyor

12 Eylül 2010 01:42 tsi
Dikkat! Sağanak yağmur ve fırtına geliyor Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarından itibaren düşüyor. İşte bölgelere göre hava durumu.

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yağmur ve fırtına bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak. Yarın ise İstanbul başta olmak üzere bazı illerde şiddetli ve kuvvetli yağış bekleniyor, sıcaklıklar 10 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'da, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır'da, gece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ile İstanbul'un batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Güney Ege, Akdeniz kıyı kesimleri ile ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın, kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı, başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek. (27)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı gece saatlerinden itibaren çok bulutlu (30)

ADANA: Az bulutlu ve açık (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (32)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (25)

ERZURUM: Parçalı bulutlu (27)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (38)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ile İstanbul'un batı kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında ; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

YARIN KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, referandum akşamı İstanbul başta olmak üzere bazı illerde şiddetli ve kuvvetli yağış beklendiğini, sıcaklıkların 8 ila 10 derece düşeceğini bildirdi.

Çağlar, yurdun bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlardan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.

“Referandum akşamı İstanbul başta olmak üzere bazı illerde şiddetli ve kuvvetli yağış bekleniyor” diyen Çağlar, bugün akşam saatlerinde Marmara'nın batısında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde şiddetli olacağını kaydetti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, yağışların Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde ise kuvvetli olmasını beklediklerini söyledi.

Hava sıcaklıklarının ise halen yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrettiğine işaret eden Mehmet Çağlar, “Sıcaklıklar yarından itibaren batı kesimlerinden başlamak üzere, iç ve kuzey kesimlerde hissedilir derecede, 8 ila 10 derece azalacak” dedi.

 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,884 µs