En Sıcak Konular

Uzan AKP'yi uydu ile vuracak!

0 0 0000 00:00 tsi
Uzan AKP'yi uydu ile vuracak! Cem Uzan’ın hırslı kişiliği AKP ile olan savaşını uzaya taşıdı. Genç Parti seçim öncesinde uyaza açılıyor. Vaatleriyle internette esprilere sebep olan Cem Uzan AKP'yi uydu ile vurmaya hazırlanıyor.

Uzan'ın yeni seçim bombasını Sebahattin Önkibar yazdı! İşte Önkibar'ın yazısı...
 
Cem Uzan AKP’yi, Avrupa’da kiraladığı uydu kanalları ile promosyon yapıp vuracak...
 
Cem Uzan’ın hırslı ve iddialı kişiliğini biliyordum da bu kadarını tahmin etmemiştim. Dün Cem Uzan’a çok yakın olan bir dostum Genç Parti liderinin seçimde yayın yapmak için Avrupa’da 3 frekans (yayın yapacak kanal) kiraladığını; dahası, bu sayıya önümüzdeki günlerde de bir-iki ilave olacağını söyledi. Uydu ile yayın yapılacak olan bu kanallardan birincisinde Cem Uzan ve partisinin  vaadleri, ikincisinde Türkiye’nin nerede olduğu ve nereye gittiği, üçüncüsünde de AKP’nin icraatları olacak.

5-7 milyon çanak anten seyircisi
Diyeceksiniz ki onlarca TV kanalı varken ancak sınırlı sayıdaki çanak antenle izlenebilen uydu yayınında etkili olunabilir mi?
Eğer çanak anten sayısı 5 ile 7 milyon arasında telaffuz ediliyorsa olunabilir. Genç Parti  (asgariden alalım) 5 milyon çanak antenin yarısına ulaşsa bu 10 milyonluk nüfusa tekabül eder. Diyeceksiniz ki yayını verse bile seyrettiremez.
Peşin hüküm vermeyin.
Bu toplum geçtiğimiz mahalli seçimlerde yiyecek torbaları ya da mini para yardımları karşılığı oyunu belli partilere vermedi mi?
Böyle bir realite var ise zaten döner-ekmek dağıtmaktan antrenmanlı olan Cem Uzan, bu olguyu değerlendirir ve gereğini yapar.
Gereği de malum; izletmek için avanta sevdalılığı artık tescillenmiş olan  toplumun ağzına bir parmak bal çalmaktır... Bu bal da Genç Parti’nin uydu  kanallarını izleyenlere promosyonla yaklaşımdır.. Nitekim dün dinlediğime göre kitleleri ekrana kilitleyecek model ve hediyeler üzerinde kafa yoruluyormuş.
Cem Bey’in bu işteki amacı enformasyondan yoksun taşra ya da varoşları ekrana kilitleyip bilinmeyeni bildirmek ve kendini anlatmaktır.
Digitürk ve kablo yayınında olanlara hitab edilememesi ise çok dert edilmiyor.

Yeniden 2002 tablosu mu?
Üst ya da eğitimli tabaka demek olan bu kesimleri yayın yolu ile etkilemek diğerlerine oranla daha zordur. Bu bakımdan Uzan ve ekibinin hedef kitlesi çanak seyircileri olacak.
Diyeceksiniz ki hükümet yayını engeller!
Böyle bir şey aynı frekansa yayın basılması gibi formüllerle bir ölçüde mümkün olsa da çok kolay değildir.
Ancak açıkçası biz Cem Uzan’ın böyle bir handikapı yaşayacağını da pek düşünmüyoruz.
2002’deki iktidarını ve hükümetini Genç Parti’nin MHP ve DYP oylarını  almasına borçlu olan AKP, Cem Bey’i yine bu kategoride değerlendirip yol verecek gibi görünüyor.
Yok Genç Parti alternatif olma yoluna yelken açarsa hiç kuşku edilmesin seferberlik ilan edilip gereken yapılacaktır.
Sonuç olarak ortaya çıkan bu fotoğraf Cem Uzan’ın kararlı ve inatçı olduğunu gözler önüne seriyor... Şimdi böylesine inanmış ve şartlanmış Cem Uzan eğer birileri ile ittifak kurmaz ise korkarım yine oy bölecek ve AKP de yoluna devam edecektir.
Kısa bir süre önce yazdığımız Cem Uzan yazısına açıklama gönderen GP milletvekili Emin Şirin, amaçlarının bölmek değil, bütünleştirmek olduğunu söylemesine söyledi de bunun için adım atmak gerekiyor. Kuşkusuz böyle bir adım sadece GP için de söz konusu değildir. Bütün muhalefetin paralel  davranış sorumluluğuna girmesi artık ödev boyutundadır.

Çözüm iktidar modeli yaratmaktır
Herkesin bilmesi gereken şey, AKP’yi durdurmanın yolu hem bütünleşme hem de ona karşı bir iktidar modelinin yaratılmasından geçiyor... AKP’ye iyi muhalefet etmek, işsize 350 YTL maaş vermek ve mazotu 1 YTL’ye indirmek elbette dikkat çeker de, iktidar modelini koyamadınız mı oylar da size kitleler halinde değil, münferit olarak gelir.
İşin özü insanları “Bu blok, Bu Seçenek” AKP’nin yerine iktidar olabilir  fikrine inandırmaktır. Buna inandıramazsanız, Cenneti bile vaat etseniz, iktidara gelmesi mümkün değil ki bakışı ya da yaklaşımı ile etkili olamaz ve de sonuç alamazsınız.
Cem Bey’i ve muhalefet partilerini bu noktada analiz yapmaya ve ona uygun davranmaya davet ediyoruz..



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs