En Sıcak Konular

Yunan turizmlerin gözü Türk turistlerde

11 Eylül 2010 15:05 tsi
İzmir'in Çeşme ilçesine motorla 45 dakika uzaklıkta bulunan Sakız Adası, Türk turistleri vizesiz ağırlayabilmek için çalışma yapıyoyr.

Turizm gelirlerinde Çeşme üzerinden gelen Türk turistlerin önemli yer tuttuğu Sakız Adası yönetimi, yeşil pasaportlara vize uygulamasının kaldırılmasının ardından, bu kez de normal pasaportlu Türk vatandaşlarının, vize almadan birkaç günlüğüne de olsa adaya gelmelerini sağlamayı hedefliyor.

Schengen vize sistemine dahil olması nedeniyle, Yunanistan'ın AB tarafından uygulanan vize politikasından taviz vermesinin güç olduğunu dile getiren Sakız Vali Yardımcısı Litza Lykou, Sakız Valiliği, Turizm Bürosu ve Sakız Ticaret Odasının ortak çalışma yürüterek, AB ve Atina tarafından kabul edilebilecek bir ara formül önerisinde bulunduklarını söyledi.

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğunun vize işlemlerini hızla halletmesinin, vize ücretlerinin düşürülmesinin ve son olarak yeşil pasaportlara vize uygulamasının kaldırılmasının, Sakız'a gelen Türk turist sayısını artırdığını, ancak sayının hala istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Lykou, ''Önerimizin kabul görmesi, karşılıklı ziyaretleri çok büyük ölçüde artıracak'' diye konuştu.

Sakız Adası yetkililerinin Atina'ya sundukları önerinin, Türk vatandaşlarının pasaportlarının adaya girişte teslim alınmasını ve 2 ya da 3 günlük ziyaretin sonunda adadan ayrılırken teslim edilmesini içerdiğini anlatan Lykou, bu şekilde ziyaretçilerin Sakız'dan başka bir ülkeye geçmelerinin söz konusu olmayacağını ve Schengen sistemine aykırı hareket edilmemiş olacağını vurguladı.

Lykou, Türk turistlerin büyük bölümünün, deniz tatili yapmaktan çok, yeni bir yer keşfetmek, alışveriş yapmak amacıyla Sakız'a geldiklerini dile getirerek, bu nedenle adayı görmek isteyenler için 2-3 günün yeterli olabileceğini, Çeşme'ye tatile gelenlerin önemli bölümünün Sakız'ı da görmeden ayrılmayacaklarını belirtti.

Sakız Ticaret Odası Başkanı Andreas Zannikos da, kısa süre önce Atina'da temaslarda bulunduğunu, konunun gündeme geldiğini ve Sakız'dan gelen öneriye sıcak bakıldığını söyledi.

Zannikos, ada ekonomisinin, diğer adalardan farklı olarak turizme dayalı olmadığını, denizcilik ve sakız üretiminin öncelikli olduğuna işaret ederek, turizm gelirlerinin artmasında yapılacak yeni düzenlemenin önemli rol oynayacağını kaydetti.



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs