En Sıcak Konular

Baydemir: Boykot yüzde 60'ı bulur

11 Eylül 2010 14:15 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir "Hile hurda olmazsa sandığa yansımayan irade sandığa gitmiş gibi gösterilip bir irade hırsızlığı olmazsa boykot yüzde 60’ı aşacaktır" dedi.

Baydemir, Roj Tv’de katıldığı programda referanduma ilişkin soruları yanıtladı. Referandum ve sandığın demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu belirten Baydemir, kendileri için referandumun evet ya da hayır seçeneği olmadığını söyledi. Baydemir "Bizim açımızdan sandık başına gidip gitmemedir. Boykot, yaralarımızın hiç bir tanesini sarmayan özgürlük ve demokrasi ihtiyacımızı karşılamayan, müzakere ihtiyacımızı ret eden, sadece ve sadece demokrasicilik ve sivilleşme oyununda BDP ve Kürtleri bir bütün olarak kullanmak isteyen, tiyatro sahnesinde dekorasyon olarak kullanmak isteyenlere tavır almaktır" dedi.

Referandumda yüzde 60 oranında boykot beklediğini ifade eden Baydemir, "Diyarbakır barış ve demokrasinin özgür bir geleceği inşa etmenin sembolüdür. Şüphesiz ki politikacılar rakam vermekten kaçınır. Ben politikacı değilim halkımın hizmetinde olmaya ve neferi olmaya çalışıyorum. Son 25 gündür çok yoğun bir tempoyla halkımızla bir araya geliriz. Benim görebildiğim kadar bir hile hurda olmazsa sandığa yansımayan irade sandığa gitmiş gibi gösterilip bir irade hırsızlığı olmazsa boykot yüzde 60’ı aşacaktır" diye konuştu.

-"AKP PROVOKASYON HAZIRLIĞI İÇİNDE"-

12 Eylül’de sandıklarda ‘hile hurda’ gelişebileceğini savunan Osman Baydemir, AKP’yi provokasyon hazırlığı içinde olmakla suçladı. Baydemir, "12 Eylül günü provokasyon yaratmaya çalışıyorlar. AKP, sokakları 12 Eylül günü karıştırıp sandıkları istediği gibi şekillendirmek istiyor. BDP ise şu güne kadar tüm kışkırtmalara rağmen metanetini koruyor. 12 Eylül akşamına kadar bu metanetini ortaya koymaya devam edecektir. Ne kadar zor ve zahmetli olursa olsun bu metanetimizi korumamız gerekiyor. 2007 genel seçimlerin de AKP bugün yaptığının aynısını yaptık. Boykot sonucu yüzde 66 nerede ise. Biz halkımızın iradesine güveniyoruz. Halkımız bir kez daha bizi mahcup ettirmeyecektir. Verilmesi gereken demokrasi dersini AKP’ye verecektir" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN ÇERÇİLER GİBİ"-

Baydemir referandum kampanyasının en rahat yürütüldüğü kentlerin başında Diyarbakır’ın geldiğini ancak AKP’nin bunu çarpıttığını da savundu. Diyarbakır’da tek bir olay yaşanmamasına rağmen İçişleri Bakanı’nın ‘şu kadar güvenlik gücü takviye ettik’ dediğini kaydeden Baydemir, "Niye ısrarla hiç bir olayın olmayan Diyarbakır’a güvenlik gücü yığıyor. Diyarbakır’da ne yapmaya çalışıyorlar. Bunun elbette nedeni vardır. Birincisi hükümet şüphesiz ki anketler yapıyor Diyarbakır’da. AKP’nin yapmış olduğu anketler de boykot oranının yüzde 70’lere dayanmış olduğunu görüyorlar. Dolayısı ile bu boykot oranını manipüle etmek için insanlar korkudan sokağa çıkmadı hazırlığını yapmak istiyorlar" diye konuştu.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs