En Sıcak Konular

Vampirler için Redbull!

0 0 0000 00:00 tsi
Vampirler için Redbull! Redbull ‘enerji’ içeceğinin reklamları başka bir ‘boyuta’ geçti!.. ‘Kan içmeyin bizi için’ diyor! İlk ‘Redbull kanatlandırır’ reklamından sonra beden böylece tamamlanıyor. Kanatlı yaratığın neyle beslendiği

Redbull enerji içeceğinin Türkiye serüveni zaten tatsız başlamıştı. Devlet, içindeki kafein oranı yüzünden bu içeceğin ithaline ve dağıtımına izin vermemiş, yaklaşık iki yıllık süre boyunca Türk Redbull’cuları enerjisiz kalmıştı.

Sonrasında Redbull kafeni oranını düzenlemedi ama ilgili bakanlık düzenledi ve bu tün içeceklerdeki oranı yükseltti. Böylece Redbull da sepete girdi ve dağıtımına başlandı. Enerji içeceği piyasasında da hallice paya sahip. Ancak bunlar Redbull’un içeriği ve insan sağlığına zararlı olup olmadığı yönündeki tartışmaları sona erdirmiş değil.

İçsek ne olur ki?

Aslında firma açısından en büyük talihsizlik bu içeceği kullandığı gün rahasızlanıp ölen 3 kişinin duyulmasından sonra yaşanmıştı. Karaciğer rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybettiği söylenen bu kişilerin rahasızlanmasına Redbull’un neden olduğuna ilişkin bir delil bulunmuyor.

Peki ortada Redbull içmemizi engelleyen ne var? Yani şu an bir kutu Redbull alıp içebilirsiniz ve özel bir rahatsızlığınız yoksa hiçbir şey olmaz! Yine de bu tür içeceklerden uzak durulması gerektiğini düşündüren ikisi somut ikisi soyut 4 neden bulunuyor.

Birincisi Redbull sentetik! İçeriğinin tamamı sentetik ürünlerden oluşuyor. Yani doğal değil! İkincisi ise yüksek miktarda kafein içeriyor. Kafein uyarıcı bir madde ve birçok bilim adamına göre kafein almak hiçbir zaman iyi fikir olmadı. Hele çocuklar veya hipertansiyon vb. rahatsızlıkları bulunanlara zaten tavsiye edilmiyor.

Bunlar ne demek Allah aşkına?

Üçüncü neden Redbull içeriğinin “ilaç firmaları” tarafından hazırlanıyor olması. Redbull bu uygulamanın ‘güvenliği’ artırdığı yönünde düşüncelere sahip. Ancak sadece Türkiye’de değil dünyada da ilaç firmalarının, silah üreten firmalar kadar ‘netameli’ işlere bulaştığı ve büyük meblağlı girişimlerde menfaatlerini nasıl korudukları biliniyor. Yani bu madde daha çok küresel etik ve yerel duruşunuzla ilgili!

Son madde ise firmanın reklamları ile ilgili… “Kan içmeyin bizi için” minvalli reklamlar, ürünün insanlara değil de sanki vampirlere sentetik hizmet götürdüğü zihin altı imajını yaratıyor. Kaldı ki Redbull’un ilk reklamları bir de insanlara kanat taktırıyordu. Yani mistik bir durum da var! Redbull’un Türkiye temsilcisi firmanın “spirit of energy” (enerjinin ruhu) adını taşıdığı hesaplanırsa tablo tamamlanıyor.

Yani şaka yollu söylemek gerekirse, Redbull yüzünden gerçekten biri ölürse mezaret hazır… “Ruhunuza kanat takıp gökyüzüne uçuracağımızı zaten söylemiştik!"

"Ama korkacak bir şey yok... Sentetik kan içerseniz ölmezsiniz. Zira vampirler ölümsüzdür!”  

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs