En Sıcak Konular

Başbakan'ın geçiş güzergahında şüpheli paket alarmı

10 Eylül 2010 21:17 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih'te geçiş güzergahındaki bir telefoncuda unutulan şüpheli paket paniğe neden oldu.

Bayrampaşa'daki bayramlaşma programını tamamlayan Erdoğan, Fatih'e doğru yola çıkınca geçiş güzergahındaki paketin etkisiz hale getirilmesi için olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Başbakan olay yerinden geçmeden önce unutulan paketin sahibi telefoncuya gelerek paketini aldı.

Olay Akdeniz Caddesi'nde 51 numarada bulunan GSM bayiinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, telefon bayiine gelen bir bayan elindeki poşeti bırakarak iş yeri sahibine eczaneye gidip geleceğini söyledi. Bayan uzun süre geri gelmeyince iş yeri sahibi şüphelenerek durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri iş yerinde bulunan herkesi dışarı çıkararak çevre emniyeti aldı. İşyerinin çevresine güvenlik şeridi çeken ekipler poşetin etkisiz hale getirilmesi için olay yerine bomba imha uzmanı ekipler çağırdı.

Bu sırada İstanbul'da çeşitli ilçelerde bayramlaşma programlarına katılan Başbakan Erdoğan, Bayrampaşa'daki programın ardından Fatih'teki bir başka programa hareket etmek üzere yola çıktı. Başbakan'ın geçiş güzergahında olan poşetin bir an önce etkisiz hale getirilmesi için polis ekipleri de seferber oldu. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekip poşete müdahale etmek için hazırlanmaya başladığı sırada poşetin sahibi bir kadın çocuğu ile birlikte olay yerine geldi. Polis ekiplerine poşetin kendisine ait olduğunu söyleyen kadın bomba paniğine neden olan poşeti alarak olay yerinden uzaklaştı. Poşetin sahibi kadın gazetecilerin sorularına yanıt vermekten kaçındı.

Bomba paniğinin sona ermesiyle vatandaşlar ve polisler rahat bir nefes aldı. Bomba paniğinin sona ermesinden yaklaşık 15 dakika sonra olay yerinden Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu otobüs geçti. Başbakan otobüsün içinden Fatihlilere el salladı.

İsmini vermek istemeyen iş yeri sahibi paketten şüphelendiğini ve durumu polise bildirdiğini anlatarak şöyle devam etti: "Normal giyimli bir kadındı. Ben o sırada bilgisayarla uğraşıyordum. Kardeşim poşetin burada durabilir mi? dedi. Ben de o sırada bilgisayardaki işime devam ettim. Eczaneye gidiceğim diyince, bugün eczanelerin kapalı olduğu aklıma geldi. Başbakan'ımız da buradan geçeceği için telaşlandım. Direk çıktım polise bildirdim. Bayan tanıdık sima olmayınca şüphelendim. Emniyet tedbirlerini aldılar. Sonra paketin sahibi gelince rahatladık."
 
cihan
 



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,163 µs