İstifanı bekleriz | " /> İstifanı bekleriz | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Gerçeker'e: İstifanı bekleriz

10 Eylül 2010 18:13 tsi
Erdoğan'dan Gerçeker'e: İstifanı bekleriz Başbakan, daha önce cübbeyi çıkar siyaset yap çağrısında bulunduğu Yargıtay Başkanı Gerçeker'i sert eleştirdi. 'Ön ve arka bahçe değiliz' diyen Gerçeker'e külahıma anlat diye cevap veren Erdoğan istifa istedi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, yargının birilerinin arka bahçesi olduğu yorumuna tepki gösterip, yargının bağımsız olduğunu vurgalamasını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gerçeker'i ağır bir dille eleştirdi.

Gaziosmanpaşa'da alanan toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, "Biz hiç kimsenin ne arka bahçesi ne de ön bahçesiyiz" diyen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e, "Sayın Başkan onu külahıma anlat" diye çıkıştı. Erdoğan Gerçeker'e emekliliği bekleme istifa et siyaset yap çağrısında da bulundu.

Erdoğan Gerçeker için şunları kaydetti:

"Biz hiç kimsenin ne arka bahçesi ne de ön bahçesiyiz diyor ya sayın Başkan. Sayın Başkan onu külahıma anlat. Biz damdan düştük, damdan. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer çok merak ediyorsan, bu maceramı seninle paylaşırım, sana anlatırım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve milletvekili aday olduğumuz süreçte de nelerle karşılaştığımız... Hepsi bilinen şeyler. Baba bunları anlatma. Nelerin nasıl yürüdüğünü biliyoruz. Danıştay'da, Valilikte, bütün il müdürlerinin atanmasında çektiğimiz çileleri biz biliyoruz. Ayağımızda prgangalarla ülke yönetiyoruz, ülke.

Bütün iyi niyetimizi her zaman suistimal ettiler. Fiziki şartlardan yoksun bir yargı dediler. Fiziki şartlardan yoksun bir yargı dönemi dediklerinde bile Türkiye'nin genelinde Batı'da bile olmayan adalet sarayları inşaa ettik. Zam talep ettiler, zam verdik. Bütün bunlara rağmen bunları görmemezlikten geldiler. İster istemez konuşturuyorlar bizi.

Siyaset soyunmak isterseniz cübbeyi çıkarın, gelin siyasete soyunun. İşte bu yıl yine Yargının açılış töreninde maşallah gayet güzel siyaset yaptılar. Karşısında siyasiler var... karşısında Anayasa Mahkemesi Başkanı var... Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı kalkıyor orada Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın karşısında, adeta bir Cumhuriyet Halk Partisi'nin söylemi gibi kullanıyorlar. Şimdi bunu söyleyince de "E bize çok vuruyorlar..." Kusura bakma, kusura bakma. Kararlarınızla konuşun. Eğer siyaset diliyle konulmaya gayret ederseniz, orada bize düşen bunun cevabını vermektir. Çok merak ediyorsanız emekliliği bekleme, emekli olmadan istifa et, gel siyasete soyun. Olması gereken budur. Biz bunu bekleriz.

Haber 7

 

 



Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,419 µs