En Sıcak Konular

İşte Başbakan'ın komşu villası

10 Eylül 2010 17:45 tsi
Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'da ikamet ettiği villa ile ilgili ortaya atılan iddialar, komşusu işadamı Cihat Dündar'ı isyan ettirdi.

Villalarla ilgili "7 milyon dolar", "muslukları altın kaplama" gibi iddialardan dolayı zor durumda kaldığını aktaran iş adamı Cihat Dündar, iddiaların külliyen yalan olduğunu söyledi.

7 milyon dolar olduğu iddia edilen evlerin değerinin 1,5 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Başbakan'ın komşusu, kendisinin ve çocuklarının zaman zaman Erdoğan ailesini ziyaret ettiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın evinin kendi evinden bir farkı olmadığını aktaran işadamı, medyada yer alan 'Başbakan Erdoğan'a ait villanın fotoğrafları" iddiasıyla yer alan fotoğrafların ve altın musluk iddialarının da gerçek dışı olduğunu aktardı. İddiaların yanlış bilgiden kaynaklandığını aktaran işadamı Dündar, Kılıçdaroğlu'nu evine davet etti.

Başbakan Erdoğan ile aynı sitede oturan Biota Labratuvarları Genel Müdürü Cihat Dündar, evinin kapılarını Cihan'a açtı. Biota markasının Fransa dahil 35 ülkeye ihraç edilmesinin görüşüldüğü mülakatta, konu dönüp dolaşıp Başbakan Erdoğan'ın son dönemde çok tartışılan villasına geldi. Erdoğan'ın uzun süredir komşusu olan Cihat Dündar, Erdoğan'ın da oturduğu siteyle ilgili ortaya atılan iddialara isyan etti.

İddiaların kendisini de zor durumda bıraktığını ifade eden iş adamı Cihat Dündar, medyada yer alan bilgilerin ve Erdoğan'ın evine ait olduğu iddia edilen fotoğrafların tamamıyla yalan olduğunu söyledi. Evlerin değerinin ortalama 1 ila 1,5 milyon dolar civarında olduğunu aktaran Dündar, "Daha iki ay önce iki tane 1,5 milyon dolara satıldı. Söylenenler doğru değil." diye konuştu. Orta halli bir işadamı olduğunu belirten ve oturduğu eve villa bile demenin doğru olmayacağını aktaran Dündar, "Arkadaşlarım aradı, 'Ya sen Malikanede mi oturuyorsun?' diye sordular. Ne malikanesi? Söylenenler doğru değil." ifadesini kullandı.

"FOTOĞRAFLAR DOĞRU DEĞİL, ERDOĞAN VE AİLESİ ÇOK MÜTEVAZİ BİR HAYAT YAŞIYOR"

Bazı gazetelerde yer alan ve Başbakan Erdoğan'ın evine ait olduğu iddia edilen fotoğrafların da kesinlikle doğru olmadığını ifade eden Dündar, "Zaman zaman biz gidiyoruz. Çocuklarımız gidiyor. Başbakanımızın torunlarıyla oynuyor. Evlerin birbirinden bir farkı yok. Başbakanımızın oturduğu evle benim oturduğum evin arasında hiçbir fark yok. Aynı müteahhit yapmış. Kullanılan malzemeler aynı." şeklinde konuştu.

Muslukların altın olduğu iddialarının da komik olduğunu vurgulayan Dündar, "Bırakın muslukların altın olmasını, bu sitede en çok arızalanan şey musluklardır. Bu siteye en çok musluk tamircisi gelir. Başbakan Erdoğan'ın evindeki musluklar da altın değil." dedi.

Ortaya atılan spekülasyonların kendisini insan olarak da rahatsız ettiğini belirten Dündar, "Ben burada bu spekülasyonlardan ve tartışmalardan bir insan olarak rahatsızlık duydum. Çünkü doğru değil. Bu bilgiler doğru değil. Bunun hiçbir siyasi yönü yok. İnsan olarak rahatsız oldum. Bu sitede sadece ben oturmuyorum. Bir sürü insan oturuyor. Hepsine sorabilirsiniz. Hatta ve hatta şunu söyleyebilirim. Bir Başbakan olarak çok sade ve mütevazi bir hayat yaşıyor. Biz buradan her gün görüyoruz. Kendisini, ailesini, yaşam tarzını ve biçimini her zaman görüyoruz. Ben orta halli bir işadamıyım ben böyle bir villada oturabiliyorsam bir başbakanın böyle bir villada oturmasını çok görmek abesle iştigaldir." ifadelerini kullandı.

Evinin kapılarını da kameralara açan Cihat Dündar, iddialarla ilgili "Söylenenler külliyen yalan" serzenişinde bulundu.CHPLideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine gelen yanlış bilgilerden dolayı bu iddiaları dile getirdiğine inandığını belirten Dündar, CHP liderini evine davet etti. "Belki siyasi rakip olduğu için Başbakan'ın evine gidemeyebilir ancak benim evime gelsin, çayımızı içsin, tatlımızı yesin. Bu villaların lüks olmadığını, çeşmelerinin altın kaplama olmadığını görsün." diyerek davette bulundu. 

cihan

 




Bu haber 1,278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,785 µs