En Sıcak Konular

MHP yönetimi, Türkeş'in '9 Işık' kitabından habersiz

10 Eylül 2010 17:22 tsi
12 Eylül döneminde 7 yıl cezaevinde değişik işkencelere maruz kalan Dr. Ahmet Selçuk Özdağ, MHP yönetiminin anayasa referandumda 'hayır' oyu kullanmasını eleştirdi. Özdağ, MHP Genel Merkezi, merhum Alparslan Türkeş'in kaleme aldığı '9 Işık' isimli es

MÇP ve BBP üst yönetiminde siyaset yapan Özdağ, yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliğine 'hayır' oyu vereceğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "DTP'liler ile kaynaşacaksınız, muhabbet edeceksiniz, ülkücülere gelince hakaret yağdıracaksınız. Bu durumu da gerçek milliyetçilere havale ediyorum."dedi.


"BAHÇELİ VE AVANESİ İKTİDARLARI KORUMAYA ÇALIŞIYOR"

MHP genel merkez yöneticilerinin, demokratikleşmeden yana taraf olduklarını ve kendilerine her türlü işkenceyi reva görenlerden hesap sormak istediklerini söyledikleri için kendilerine hakaret ettiğini ifade eden Özdağ, şunları söyledi: "Biz kendimiz için değil, milletimiz ve insanlık için "evet" diyeceğiz. Yanlışları ve mağrurları güçsüz kılmak için, hataları putlaştıranları uyandırmak için, faziletleri geçerli kılmak için "evet" diyeceğiz. İslam ve dolayısıyla demokrasi fikirde birlik istemez çokluk içinde birlik ister. Farklılığımızı hasımlık kabul edenler titremeli ve kendilerine gelmelidirler. Devlet bahçeli ve avanesi gerçek ülkücülere saldırarak parti içinde oluşan iktidar alanlarını korumak istiyorlar. Başaramayacaklar 13 Eylül sabahı yeni bir Türkiye kurulacak ve ülkücüler o yeni Türkiye'de yeniden misyon ve vizyon sahibi kadrolarla temayüz edeceklerdir. Geçmişini unutup, geleceğini yok sayanları da milletimizin engin sağduyusuna havale ediyorum. "


"7 YIL AZRAİL'İN KANATLARI ALTINDA YAŞATILDIM"

Özdağ, 7 yıl Azrail'in kanatları altında yaşatıldığını savunarak, "O yedi yıl içinde yıllarım, gençliğim, sevdalarım, arkadaşlıklarım bir bir çalındı. Nice mezarlıklar geçti içimden, karanlıklara yüzlerce tabut verdim, içim bir mezarlık gibi. 12 Eylül'de evet diyerek yeniden dirileceğiz. Esaret güçsüzlüklerin en berbatıdır, ama samimi bir çevrede bölüşen oldukça ölüm bile tahammüle müsait iştir. Beni üzen dünkü mücadele ettiğim solun bizi anlamaması değil, dost dediklerimizin bizi anlamaktan imtina etmesidir. İşte asıl esaret budur." şeklinde konuştu.

Sandık sonucunu belirleyecek gücün bağımsız ve bağlantısız ülkücüler ve Kürtlerin elinde olduğuna inandığını vurgulayan Özdağ, MHP yönetimini eleştirerek, "Meydanlardan salonlara düştüler, şimdi meclis dışına düşecekler." diye konuştu.


"MHP YÖNETİMİ TÜRKEŞ'İN KİTABINDAN HABERSİZ"

Özdağ, Merhum Türkeş'in "9 Işık" kitabında Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Yüksek Hâkimler Kurulu'nu değiştirip yeniden kurmaktan söz ettiğine işaret ederek, "MHP Genel Merkezi, merhum Alparslan Türkeş'in kaleme aldığı '9 Işık' isimli eserden de habersiz. 9 Işık doktrini, MHP'nin programının temelini oluşturur. Ancak Genel Merkez yöneticileri bunu da hiçe sayıyor. Merhum Türkeş '9 Işık' kitabında Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Yüksek Hâkimler Kurulu'nu değiştirip yeniden kurmaktan söz ediyor.

Ancak bugün MHP bu kurumların sözcülüğüne soyunuyor. Merhum Türkeş'in milli idare sistemini hiçe sayıyor. Ancak 12 Eylül günü de ülkücüler 'hayır' cephesinin yanında duran MHP'nin içi boş tezlerini boşa çıkartacak. Taban sandığa koşarak 'evet' diyecektir. Zalimliğe de, mağdurluğa da izin vermeyecek bir içtimai politik düzen kurmak 'evet'ten geçer. Vesayet rejiminin efendilerine köle olmamak, marabalığa son vermek için evet diyeceğim ve hatta darbecilerin, çetecilerin, Ergenekoncuların çocuk ve torunlarına da yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için 'evet' diyeceğim."


BÜLENT ARINÇ'A ÖVGÜ

Özdağ, 12 Eylül'de yargılanırken adları MHP'li olan avukatların davalarını almaktan çekindiğini vurgulayan Özdağ, şunları söyledi: "Ancak O dönem MSP'nin İl Başkanı olan bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç cezaevine gelerek gönüllü avukat olmaya hazır olduğunu vurgulamıştı. Ben kendisine 'Sayın Erbakan ve arkadaşlarının avukatlığını yaparsınız. Bizi ihmal edersiniz. Soluğu darağaçlarında alırız' demiştim. Sayın Arınç ise, 'Hayır, günde 10 saat çalışırsam; 5 saat sizin 5 saati Sayın Erbakan ve arkadaşlarımındır' cevabını vermişti ve öyle de oldu. Sayın Arınç hep yanımızda yer aldı. Bizim mazlum ve masum olduğumuzu iyi biliyordu. Uzun yıllar davalarımızı yürüttü. Askeri mahkemelerde bizleri yiğitçe savundu. Hiç eğilmedi. Ailelerimizi evinde ağırladı. Bunları yapan Arınç mı milliyetçi, yoksa bugün bu bedelleri ödeyenlere küfür edenler mi? Halen cezaevinde yatan ülkücüler var. Hikmet Sami Türk'ün bile adaletsizliğe isyan ettiği dönemde Bahçeli olaya sessiz kalmıştı. İktidarda iken onların dertleri ile dertlenmeyenler, dava arkadaşlarını hiçe sayanlar bugün ülkücülere söz söylemeye hak bulamazlar. "

Özdağ, cuntacıların yargılanması, vesayet sistemin son bulması, derin çetelerin son bulması ve demokrasinin gelişmesi için evet diyeceğini söyledi.

 cihan



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs