En Sıcak Konular

Erdoğan: Camiye siyaset sokmak, içinde konuşmaktır

10 Eylül 2010 16:17 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin "Camiye siyaset soktular" eleştirisine, "Camiye siyaset sokmak, cami içinde yapılır. Bunu saptırmayla değiştiremezsiniz." diye karşılık verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan bayramında İstanbul ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Erdoğan'ın Avrupa yakasındaki ilk durağı Arnavutköy oldu. Burada Taşoluk'a gelen Erdoğan, Cuma namazını Yeşil Cami'de kıldı. Cami çıkışında meydana biriken yaklaşık 5 bin kişi Erdoğan'ı alkışlarla karşıladı. İl il, ilçe ilçe vatandaşlarla buluştuklarını söyleyen Erdoğan, namazın ardından yaptıkları mitinglerin saptırıldığını ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Siyaseti camiye soktular" sözlerini eleştiren Erdoğan, "Şimdi buraya geldik ye bunu camiye siyaset soktular diye nitelendirebilir. Bahçeli,camiye siyaset sokmak cami içinde yapılır, dışında değil. Halkımız burada toplandı bizde vatandaşlarımıza mesajlar veriyoruz. Bunu saptırmayla değiştiremezsin. Ama bahçelinin yapısı da bu. O bildiğini okusun." diye konuştu.

Erdoğan, başörtülü kızların eğitim özgünü sağlamak amacıyla MHP ile birlikte çalışma neticesinde 411 oyla meclisten geçirdiklerini aktardı. Bunun CHP ve DSP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, "Bunun altında Baykal ve Kılıçdaroığlu'nun imzası var. Şimdi Kılıçdaroğlu 'Başörtü sorununu ben hallederim' diyor. Bende diyorum ki, Kılıçdaroğlu dürüstsen, doğru konuşuyorsan gel Pazartesi günü meclise beraber gidelim. Bizde senin yollarına gül dökelim gül. 110 üyelik imza ile iptal ettirdiyseniz, şimdi de 110 imza ile yeni bir teklif ver. Bizde arkandan gelelim. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek." İfadesini kullandı.

Fişlemelere son vermek için referandumda evet oyu verilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bir devlet memurunun hanımı örtülü mü? Örtüsüz mü? İçiyor mu içmiyor mu? Alevi mi? Sünni mi? Evine kimler geliyor? Artık bu fişlenme dönemine son veriyoruz." şeklinde konuştu.

Anayasa değişiklik maddelerini sıralayan Başbakan, meydana toplanan kalabalıktan 'evet mi?' diyerek destek istedi. Vatandaşlar da yüksek sesle 'evet' diyerek Erdoğan'a karşılık verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da Erdoğan'ın mitingine katıldı. Başbakan namazda iken vatandaşlarla sohbet eden Çubukçu, velilerin dertlerini dinledi. Vatandaşlar odun kömür parası adı altında okulda para istendiğini söyledi. Nimet Çubukçu, okul idarecilerinin böyle bir para isteyemeyeceğini bunun yasal olmadığını söyledi. Erdoğan'ı görmeye gelen 'Doğan Recep Tayyip' isim ve soy isimli amca çocukları da Başbakan'ı görmeye geldi. .

cihan



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,582 µs