En Sıcak Konular

EDP Başkanı: Kararımızın sonuna kadar arkasındayız

10 Eylül 2010 15:42 tsi
Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, anayasa değişikliğine 'evet' diyeceklerini belirterek, "Bu kararımız doğrudur ve sonuna kadar arkasında duracağız. 'Bugün evet, yarın yeni bir anayasa' diyoruz." dedi.

Halis, yaptığı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi dört arkadaşının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alevileri hedef alan sözleri üzerine yaptığı yazılı bir açıklamanın yer aldığını belirtti.

Bazı basın yayın organlarının haberleri 'EDP'de çatlak' ve 'deprem' ifadeleriyle çarpıtarak yansıttığına işaret eden Halis, açıklamasına şöyle devam etti: "Öncelikle belirtmek isterim ki, dört arkadaşımızın yaptığı açıklamadaki görüşler bizlerin de paylaştığı hassasiyetlerdir. Alevilere yönelik Başbakan Erdoğan'ın sözlerine, bizzat benim ağzımdan gerek yaptığım yazılı açıklamalarla gerekse katıldığım televizyon programlarında yanıt verilmiş; Başbakan'ın bu sözleriyle, toplumun, Alevilere yönelik bilinçaltındaki ayrımcı yaklaşımını körüklemekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini vurgulayarak, Alevilerden zaman geçirmeden özür dilemeye çağırmıştım. İsteyen basın kuruluşları bu konuda yaptığım açıklamalarıma hem internet sitemizden hem de partimizin basın biriminden ulaşabilir."

Basın kuruluşlarının haberleri veriş şeklini yadırgadığını vurgulayan Halis, "Aynı basın kuruluşlarının haberlerinde geniş olarak yer bulan, arkadaşlarımızın açıklamasındaki, 'referandumda hayır' diyecekleri yönündeki bölüme ilişkin değerlendirmeler de gerçek dışıdır. Partimiz referandumla ilgili olarak yetkili organlarını toplamış, konuyu enine boyuna tartışarak, AKP zihniyetine 'hayır' ama referandumda 'evet' oyu verme kararı almıştır. Bu kararımız doğrudur ve sonuna kadar arkasında duracağız. 'Bugün evet, yarın yeni bir anayasa' diyoruz." açıklamasında bulundu.


cihan



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,504 µs