En Sıcak Konular

AK Parti'deki bayramlaşmada 'referandum' konuşuldu

10 Eylül 2010 13:34 tsi
Ramazan Bayramı nedeniyle AK Parti Genel Merkezi'nden düzenlenen bayramlaşmaya 12 Eylül referandumu damga vurgu.

Bayramlaşma programına Büyük Birlik Partisi (BBP), Saadet Partisi(SP) ve Demokrat Parti(DP)'den temsilciler de geldi.

Büyük Birlik Partisi heyeti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, darbe Anayasası'nın tamamının değişmesi yönünde sürekli görüş belirttiklerini, 17. kez AK Parti tarafından yapılan değişikliğe BBP'nin destek verdiğini söyledi.

Sürecin Türkiye'nin önündeki birçok engelin aşılacağı süreç olduğuna dikkat çeken Şenliler, "Bunun parti menfaati değil, millet menfaati açısından hareket edilmesi gerektiğini söyledik. BBP şehit lideri gibi milletin yanında olmuştur. Bugün AK Parti'den anayasa değişikliği talebi geldi. Yarın başka bir partiden de gelse millet lehine çalışmalarda destek çıkacağız. Milletimiz için hayırlı olacağına inanıyoruz. Türkiye'nin darbelerle 28 Şubatlarla anılan bir ülke olmasından çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu hayırla yâd ederek, bugüne kadar siyasi değil, ülke çıkarlarını öne çıkaran bir kişi olduğunu vurguladı.

Kapusuz, "Bu bir seçim değil. 'Evet' demekle bu paket yürürlüğe girecek. Her ne kadar siyasallaştırılmış başka alanlara kaydırılmış olsa bile bu millet bunun farkındadır. Bu ülkenin önünü açacak, mevcuda göre daha iyi ama sivil bir zihniyet ile yeni bir anayasa yapılması lazım. Bu 'evet' ile sonuçlandıktan sonra çok rahat bu temin edilecektir. Bugün için farklı davranan siyasi partilerimiz bile aynı masa etrafında ülkemizin geleceğini ilgilendiren yeni bir anayasayı Türk milletine hediye etmeyi sorumluluk olarak görüyoruz." dedi.

Demokrat Parti heyeti adına konuşan Hasan Ünal ise referandumlardan kaçınılmasının daha demokrat olacağı savunmasını yaptı. Ünal, bir tarafın 55'e 45 veya 60'a 40 tarafından kazanıldığında çoğulculuğa zarar vereceğini dile getirdi. Saadet Partisi heyeti anayasa paketindeki maddelerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek ancak kendilerinin 'evet' diyeceklerini söyledi.

cihan



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs