En Sıcak Konular

Merkel İslam dünyasını kızdıracak!

10 Eylül 2010 09:26 tsi
Merkel İslam dünyasını kızdıracak!

Merkel, çizdiği Hz. Muhammed karikatürleriyle Müslümanlar'ın tepkisiyle karşılaşan Danimarkalı karikatüriste ödül verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2005 yılında çizdiği Hz. Muhammed karikatürleriyle Müslümanlar'ın tepkisiyle karşılaşan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard'a, dün akşam Berlin'de düzenleden törende 'M100 Sanssouci Colloguium' adlı medya ödülünü verdi.

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde yüzlerce Kuran yakmaya hazırlanan fanatik papaz Terry Jones’un yarattığı tartışma Müslüman ülkeleri ayaklandırmışken, beklenmedik bir çıkış da Almanya ‘dan geldi. Yaptığı karikatürle Müslümanlar'ı kızdıran ve 2005 yılından beri tehdit altında yaşamını sürdüren Kurt Westergaard, ödülünü Almanya Başbakanı Angela Merkel'in elinden aldı. Çizdiği karikatürle İslam dünyasının tepkisini alan Kurt Westergaard'ın ödülünün, Ramazan Bayramı'na saatler kala verilmesi ise dikkat çekti.

Kurt Westergaard, Avrupa'nın yüz önemli medya yapımcılarından oluşan Uluslararası Medya Kongresi (Internationalen Medienkongeresses) tarafından, ‘M100 Sanssouci Colloguium’ adlı medya ödülüne layık görüldü.

Kurt Westergaard'ın ödülünü Angela Merkel´in elinden alması Alman medyasında ses getirirken, Bild Gazetesi, ‘Merkel'den cesaretli çıkış’ yorumunu yaptı. Tören salonunda sahneye çıkarak Kurt Westergaard'a ödülünü bizzat veren Merkel'in, olay karikatüristi tebrik ettiği ve düşünce ve medya özgürlüğüne dikkat çektiği belirtildi.

Bild, sayfasına taşıdığı ödül haberinde, 75 yaşındaki Kurt Westergaard'ın, “Bugün benim için büyük bir gün. Angela Merkel'e teşekkür ediyorum. Ayrıca sürekli benimle dayanışma içinde olan eşime, teşekkür ediyorum. Yaşananları, geri almak imkansız” şeklindeki ifadelerini aktardı.

Ödül törenine 160’a aşkın medya mensubunun katıldığını belirten Bild, Kurt Westergaard'ün karikatür krizinden sonra yüzlerce protesto yürüyüşünün yapıldığı ve Kurt Westergaard'ın da yüzlerce kez tehdit aldığını yazdı.

internethaber

 



Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs