iyibilgi özel<" /> iyibilgi özel<"/>

En Sıcak Konular

‘Türk kuşuna’ operasyon

9 Eylül 2010 20:37 tsi
‘Türk kuşuna’ operasyon Bugün bir ajansta yer alan haber büyük bir ihtimalle yarın gazetelerde ön plana çıkarılacak. Ancak o haberde bir tuzak var. iyibilgi.com yazarı Cevdet Batu, İngiliz raporlarında yer alan o iddiayı yazıyor. iyibilgi özel<

Haber şu: Geçen yıl yaz aylarında Londra seferini yapan ve 232 yolcu taşıyan THY uçağının özel bir jetle havada çarpışma tehlikesi atlattığı açıklandı. Buna göre Londra’ya inmekte olan THY uçağıyla, yerden kalkan ancak 3000 feette uçması gerekirken 4000 feete çıkan bir jet burun buruna geldi. Uçaklarda bulunan çarpma alarmı çalıştı, ancak THY pilotları üç kez uyarı veren sistemi duymadı. Kaza jeti kabin camından gören Türk pilotun dikkati sayesinde önlendi. Jet, Türk uçağının 30 metre altından geçti.

Ucuz atlatılmış bir kaza. Verilecek sadakamız varmış. Peki, geçen yıl olan bu olay neden şimdi açıklandı?

Ulaştırma sektöründe çalışan uzmanlarla ve THY yöneticileriyle konuyu ele aldığınızda bu raporun çok da masum olmadığı iddiası dile getiriliyor.

Bu olayı açıklayan kim? İngiltere Havayolu Kazalarını Araştırma Birimi.

Açıklama yeri ise yeni yayınlanan bir rapor.

Raporda THY uçağının başına gelen olayın çarpışma engelleme sistemlerinin Londra havaalanını kullanan uçaklarda zorunlu kılınmasını talep ediyor. Görünüşe göre İngiltere Havayolu Kazalarını Araştırma Birimi, THY uçağının atlattığı kazayı bir örnek olarak veriyor ve ders alınması gerektiğini rapor ediyor.

Ancak bu madalyonun bir yüzü. Madalyonun diğer yüzünde THY’nin 2009 sonrası yaptığı atılım yer alıyor.

Uzmanların konuyla ilgili görüşü şöyle:

“Bu haber medyanın ilgisini çekecek cinsten. Ancak şu yönden de bakmak gerekiyor. THY, Avrupa 2009’da ekonomik krizle boğuşurken atılım yaptı. Avrupalı hava yolu firmaları küçülürken THY elindeki nakitleri kullanarak büyüdü. Avrupa pazarında boy gösterdi. Avrupa’da en iyi altı şirket arasındayken pazarı karıştırdı ve yükselmeye başladı. Şu anda Avrupa pazarında en büyük payı Alman firma Lufthansa alıyor. Onu Fransız Air France izliyor. Şimdi sıkı durun. Avrupa pazarında üçüncülük için THY ile British Airways yarışıyor.

Haber kaynağı Londra olunca Ankara’da konuştuğumuz uzmanlar bu haberin British Airways ile yapılan yarıştan kaynaklandığını belirtiyor. Evet, haber doğru. THY uçağı bir kaza atlattı. Hem de ucuz atlattı. Ancak geçen yıl yaşanan bu olayın neden şimdi piyasaya sürüldüğünü de göz önünde bulundurmalı.

www.iyibilgi.com Cevdet Batu



Bu haber 1,857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,612 µs