En Sıcak Konular

Hakkari Valisi: 'Ateşkes aldatmaca'

9 Eylül 2010 18:06 tsi
Hakkari Valisi Muammer Türker, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada PKK terör örgütü tarafından yapılan ateşkesin aldatmaca olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın geçmişte olduğu gibi sözünde durmadığına dikkat çeken Vali Türker,"Ateşkes bizim için, burada görev yapan insanlar için ve burada yaşayan halk için gerçekleri yansıtmıyor. Keşke gerçekten bir ateşkes olsaydı. Keşke karşımızda verdiği sözde duran bir güç olsaydı. Ama maalesef karşımızda eli kanlı bir terör örgütü var" dedi.

Yaşanan olaylardan dolayı bayramın bayram tadında kutlanamadığını belirten Vali Türker, vatandaşın bayramını kutlamasına bazı çevrelerin engel olduğunu söyledi. Vali Türker, insanların birbiriyle bayramlaşmaması için tehdit edildiğini de belirterek şöyle konuştu:

"Bir bayramda bunlar söylenecek laflar değil. Bunu söylemeyi arzu etmezdik. Ama maalesef Hakkari'deki durum bu. Şimdi muhtemelen 'PKK'nın ateşkes ilan ettiği yerde devlet durmadı' diyecekler. Biz burada güvenlikle ilgili insanlar olarak ateşkesin de nasıl bir aldatmaca olduğunu maalesef görüyoruz yaşıyoruz. Ateşkes ilan edildikten sonra yine karakollarımız taciz edildi yine insanlar öldürüldü. Bir imamın hiçbir suçu günahı olmadan öldürülmesine hep birlikte şahit olduk. Dün gece yine bir karakolumuz taciz edildi. Şemdinli'de 7 kilo 300 gram patlayıcı ele geçirildi. Buradan söylemek istediğim şudur. Ateşkesin aslında sadece bir siyasi malzeme olduğu ve sadece bir koz olarak ortaya atıldığıdır. Ateşkes gerçek manada bizim için, burada görev yapan insanlar için ve burada yaşayan halk için gerçekleri yansıtmıyor. Keşke gerçekten bir ateşkes olsaydı. Keşke karşımızda verdiği sözde duran bir güç olsaydı. Ama maalesef karşımızda eli kanlı bir terör örgütü var. Terör örgütünün de verdiği sözü tutmayacağını hepimiz geçmiş tecrübelerimizden de biliyoruz. Ama burası bizim memleketimiz burada çekilen sıkıntılar da inşallah son bulacak. Burada yaşayan insanlara hizmetin en güzelini vermeye çalışacağız. Adaletli olacağız bir taraftan da vatandaşlarımızın huzuruna kast eden güçlere karşı mücadelemizi vereceğiz."

hürriyet



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,946 µs