En Sıcak Konular

Bahçeli: Dörtyol'da İçişleri Bakanı'na görev düşüyor

9 Eylül 2010 17:58 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dörtyol'daki olaylarla ilgili ses kayıtlarının doğru olup olmadığını bilmediğini belirterek, İçişleri Bakanı'na çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Genel Merkez'de partililerle bayramlaşan Bahçeli, ardından partililere seslendi ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hatay Dörtyol'daki provokasyonlarla ilgili bir soru üzerine Bahçeli, konuya ilişkin iki ayrı araştırma komisyonunun görevlendirildiğini hatırlattı.

Komisyonun kendilerine ulaştırdığı bilgiler doğrultusunda basının bilgilendirildiğini dile getiren Bahçeli, son günlerde bazı basın yayın organlarında telekulağa benzer telefon dinlemeleriyle ilgili kamuoyuna bilgilerin aktarıldığını anımsattı.

Konuşmaların doğru olup olmadığını bilmediğini; bu konuda İçişleri Bakanı'na çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Bahçeli, konuşmalarda adı geçen bir kişinin Hatay Cumhuriyet Savcılığı'na kendi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Bu suç duyurusundan yola çıkılarak yapılacak araştırmalarla gerçeklerin ortaya çıkarılmasını isteyen Bahçeli, bunun partileri ve AK Parti için faydalı olacağını vurguladı. Bahçeli, aynı hassasiyetin olayda şehit olan 4 güvenlik görevlisinin faillerinin bulunması için de gösterilmesini istedi.

Kendisinin dinlendiğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, Türkiye'de dinlenmeyenin kalmadığını iddia etti. Basın mensuplarına, "Siz de dinleniyorsunuzdur." diyen Bahçeli, dinlendikleri kanaatinde olduklarını belirtti.

Başörtüsü sorununun çözümü için yaptığı çağrıyla ilgili olarak Bahçeli, Başbakan'ın bu konuda inandırıcılığını kaybettiğini ileri sürdü. 411 oyla geçen düzenleme sırasında AK Parti'nin konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'yi değil MHP'yi suçladığını savunan Bahçeli, CHP ve AK Parti'nin birleşeceği bir projeleri olması halinde kendilerinin ise bunu seyredeceklerini vurguladı.

cha



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,256 µs