En Sıcak Konular

İmam cinayetine Bakan tepkisi

9 Eylül 2010 17:54 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'daki bayramlaşma töreninde, 2 hafta önce Hakkari'de imam Aziz Tan'ın sabah namazı sonrası kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesine tepki göstererek, "Her bir saldırı barışa vurulmuş bir darbedir. Nefret

Bakan Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bayram namazını tarihi Ulu Cami'de kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Buradan Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'ne geçen bakan ve milletvekilleri, kamu kurumlarının müdürleriyle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine BDP'li belediye başkanları ve milletvekilleri ise katılmadı.

Diyarbakırlılar'ın bayramını kutlayan Bakan Eker, "Bayramı vatandaşlarımızla birlikte huzur, barış, sağlık, mutluluk içinde idrak edelim. 2002'den bu yana 16 bayramdır aralıksız Diyarbakır'dayım. Nice bayramlar diliyorum. Allah hayırlı bayramlar nasip etsin" dedi.

İŞ VAHİM HALE GELDİ

Bakan Eker, Hakkari'de Hacı Sait Camii'nde 25 yıldır imamlık yapan evli ve 6 çocuk babası Aziz Tan'ın sabah namazı sonrası evine dönerken açılan ateşle öldürülmesiyle ilgili bir soru üzerine, bu tür olayları nefretle kınadıklarını ifade etti. Türkiye'nin boğuştuğu sorunlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Eker şöyle dedi:

"Terör ve şiddet ile sorunları dile getirmeye kalkışma hiç zaman çare olmadı, hiç zaman olmaz, olmayacak. Biz konuşarak sorunları, belirli bir zeminde buluşarak, barış, demokrasi içerisinde demokratik ve sivil bir hayatı hep birlikte inşa etmek suretiyle sorunlarımızı çözmeyi umut ediyoruz. Her bir saldırı barışa vurulmuş bir darbedir. Nefretle kınanacak olaylardır. Hele hele din adamlarının son zamanlarda bu şekilde saldırılara maruz kalması ve katledilmesi, işi daha vahim bir hale getirmektedir. Çünkü, din adamları evrensel barışı sürekli vurgulayan insanlardır. Kuşkusuz adı barış olan bir dinin mensuplarıyız ve bizim din adamlarımız en az bütün dinler kadar, daha fazla sürekli barışı vurgularlar. Din adamlarının katledilmesi bu manada barışa vurulmuş çok daha ağır bir darbedir. Şiddetle, nefretle kınıyoruz, ve son bulmasını istiyoruz. Bir daha olmamasını diliyoruz."

Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra Yenişehir Çocuk Yuvası'na gitti. Çocuklarla yakından ilgilenen ve tek tek isimleriyle hitap eden Bakan Eker, çocuklara Oyuncak hediye etti ve bayramlarını kutladı.

milliyet



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    29,192 µs