En Sıcak Konular

Çelik: Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak

9 Eylül 2010 14:40 tsi
Çelik: Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Türkiye'de 13 Eylül'den sonra 'Evet' oylarıyla birlikte sistemin daha şeffaflaşacağını, aykırılıkların, antidemokratik yaklaşımların ve beklentilerin artık son bulacağı inancı içerisindeyim'' dedi.

Bakan Çelik, Bursa Valiliği'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törende, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da yer aldı.

Bayramlaşma töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiğini belirterek, bu yıl referandum süreci nedeniyle ramazan ayının yoğun siyasi etkinliklerle geçtiğini, bayramın da benzer şekilde geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Bayram günlerinde, Türkiye'nin demokrasi adına ikinci bir bayram yaşayacağına inandığını ifade eden Çelik, ''Milletimiz geleceğini oylayacak ve pazar günü akşamı inanıyorum ki yeni bir bayram sevinciyle hepimiz evlerimize döneceğiz. Ben bu referandum sürecinin de milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Çelik, Türk demokrasisinin ayıplarından kurtulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Demokratik bir sistemden bahsediyorsak, bu ayıplar bu sistem içinde olmamalı. Türkiye'de 13 Eylül'den sonra 'Evet' oylarıyla birlikte sistemin daha şeffaflaşacağını, aykırılıkların, antidemokratik yaklaşımların ve beklentilerin artık son bulacağı inancı içerisindeyim.

Çok az sayıda madde de olsa anayasadaki bu değişiklik bence köklü bir şekilde Türkiye'de sağlıklı bir dönüşümü de gerçekleştirecektir. Kimsenin yaptığı kimsenin yanında kar kalmayacak.

Bunu da açıkça ifade ediyorum. Bizim iktidarımız döneminde kimsenin yaptığını kimseye kar olarak bırakmadık. Yani hukuksuzluk anlamında söylüyorum.

Geçmiş dönemlere dönük de Türkiye'nin karanlık noktalarının aydınlatılmasıyla ilgili TBMM de tüm kurumlarımız da bundan sonra üzerlerine düşen görevleri bundan sonra daha sağlıklı bir şekilde yapacaklardır.

Çünkü yapılan anayasa değişikliği bir anlamda da hukuk devletinin Türkiye'de pekişmesi, arzulanan noktaya taşınması açısından da önemli değişikliklerdir.

Bu anlamda önümüzdeki süreç daha şeffaf, sağlıklı, demokratik bir sistem oluşumuna katkı sağlayacağı için kimsenin endişesi olmasın gelecek daha aydınlıktır.''

Bir gazetecinin ''Referandumda 'Hayır' çıkması halinde bu süreç kesintiye uğrar mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:

''Ben milletimizin geriye dönük, geri gidelim, geride sayalım, 30 yıl geride olmaya devam edelim gibi bir yaklaşım içinde olmayacağı inancı içerisindeyim.

Milletimiz, yeniliğin, dünyayla bütünleşmenin, çağdaş bir devlet olmanın hep yarışı içinde olmuştur, her türlü engellemelere, demokrasideki kesintilere rağmen, hep ileriye bakmış, koşmuştur.

Milletimizin önüne gelen anayasa değişikliğiyle, yani bu referandum süreci de ileriye dönük, milletimizi geleceğe taşımaya dönük değişikliklerdir.

Milletimiz bunun farkındadır, böyle bir yanlışın içinde inanıyoruz ki olmayacaktır. Ama milletimizin ortaya koyacağı netice, tercih ne şekilde olursa olsun, başımızın üstünde yeri vardır.

Çünkü biz parlamentoda çözemediğimiz bir durumu, hususu millete havale ediyoruz. 'Ey millet  sen bu işi çöz' diyoruz.

Milletimiz tüm bunları olup bitenleri çok sağlıklı değerlendirdiğini de bizzat arazide görmüş bulunuyoruz.

İnanıyorum ki en sağlıklı kararı verecek ve Türkiye'nin geleceğini aydınlık kılacaktır. Bundan hiç endişemiz yok.''



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs