En Sıcak Konular

DP İlçe Başkanı, partisine rağmen 'evet' diyecek

9 Eylül 2010 14:39 tsi
Demokrat Parti (DP) Darende İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, 12 Eylül'deki referandumda partisinin 'hayır' oyu yönünde tavır almasına rağmen 'evet' diyeceğini açıkladı.

Yıldırım, anayasa değişikliği paketini hukukçu kimliği ile incelediğinde, gelişmiş demokrasilerin insanlığa sunmuş olduğu imkanlar açısından en azından eski düzenlemeden daha ileri durumda olduğunu gördüğünü belirtti. Referandumun güven oylamasına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Düzenlemeyi kimin yaptığına bakmadan, neyi yaptığına baktığımda itiraza değer hiçbir olumsuzluk görmemekteyim. Sivil bir anayasa düzenlemenin, askeri cunta gölgesinde yapılan bir düzenlemeden daha fazla hak ve özgürlükler vereceği aşikardır. Zaten yapılan düzenlemelerde memurlara, kadınlara, toplumun her kesimine yaşamsal değeri olan özgürlükler açısından daha fazla haklar sunmaktadır. Halk oylamasında 'evet' diyeceğim. Bu oylamanın gelecekteki nesillerin faydasına olup olmadığına bakılması gerekir." dedi.

Türkiye'nin darbe dönemlerinde çok şey kaybettiğini anımsatan Yıldırım, "Özellikle partimizin kurucusu Adnan Menderes bunu canı ile bir bedel olarak ödemiştir. Partimiz bundan önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'i boykot ettiğinden dolayı cumhurbaşkanlığı referandumu sonrası seçimde parlamentoya bile girememiştir. Bu bütün olumsuzluklardan dolayı ilçe teşkilatı olarak referandumda evet deme kararı aldık. Biz özellikle bu referandumda her bir 'evet' oyu Adnan Menderes'in ruğruna gönderilen bir Fatiha'dır. Bu vesileyle akraba teşkilatımız ve beldemizdeki bütün insanların evet oyu vermesi için çalışacağız." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,272 µs